Думки

Харків сьогодні святкував Різдво (фото)

7 Січня 2014 21:37
Леонід ЛОГВИНЕНКО

Харків сьогодні святкував Різдво.

Колядницькі гурти зі Звіздою зустрічалися не лише в українських храмах, метро чи різдвяному трамваї, а й на вулиці.

 

Здається, Майдан активізував не лише політичне життя, а й етнографічний потяг молоді до витоків предків.

Це було на початку 90-х, коли народ згадав свої витоки й почав колядувати та щедрувати.

Щоправда, тоді харків'янам дуже допомагали галичани, яких так не любить Добкін. Тепер колядують лише харків'яни. У саду Шевченка, де збирається харківський майдан, було розіграно два вертепи.

У давні часи за допомогою цього лицедійства студенти семінарій показували сцени з життя святого сімейства, присвячені народженню Ісуса Христа. Не відомо, чи в євангельску історію колись вплітали епізоди з сучасного житття, мабуть, що так. Сьогодні ж сучасне життя є обов'язковою ознакою вертепу. Тим більше ті паралелі довго шукати не доводиться. Якщо говориться, скажімо, про побиття немовлят за наказом царя Ірода, то тут же в уяві виникає недавнє побиття беркутом студентів на Майдані. У Харкові на Майдані в цей день було розіграно аж два вертепи – дитячий та дорослий. Діти створли лялькову історію з часів Ісуса Христа.

Дорослі ж свій вертеп заховали за сучасні маски. Скажімо, була тут і опозиційна трійця, і противники Майдану. Не важко здогадатися, що з'явилися і харківські персонажі. Один зауважив акторам, що текст уних по-дебільному написаний, інший, сучий пес, погрожував помножити усіх на нуль. Але хто вони, ці персонажі, здогадайтеся.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling