Думки

З Днем Соборності! Зі Злукою!

22 Січня 2022 00:09
Ірина ЄФРЕМОВА

«Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська народня республіка /Галичина, Буковина, і Угорська Україна/ і Наддніпрянська велика Україна» – це цитата з IV Універсалу УНР, яким було проголошено єдину незалежну Українську республіку. Визначна подія відбулася на Софіївській площі в Києві 22 січня 1919 року, а дата згодом стала важливим святом-символом для нашого народу – Днем Соборності або Злуки.

З того урочистого вікопомного моменту минуло вже більше століття, але головний посил про єдину незалежну Українську республіку визначає вектор руху українців і сьогодні.

Агресори, недоброзичливці, які зверхньо і вороже ставляться до України, мають назавжди усвідомити, що наш народ сформував однозначний генетичний код:

Ми – єдині! – Мешканці Наддніпрянщини мають певні відмінності від тих, хто живе на Поліссі; окремі вирази, якими щоденно користуються на Львівщині, не одразу зрозуміє одесит. Як, до речі, і навпаки. Але в глобальному розумінні це абсолютно не має значення, адже усі ми – українці!

Ми – незалежні! – Історія нашого народу – це літопис боротьби за власну незалежність. Багато поколінь українців мріяли та мужньо йшли на смерть заради того, аби не коритися іншим державам. Незалежність і досі є однією з найважливіших цінностей та досягнень нашого народу. І, як красномовно демонструє досвід останніх восьми років, ми її нікому не віддамо!

Ми хочемо жити у республіці у повному розумінні цього поняття! Український народ потребує свободи самостійно ухвалювати найбільш принципові рішення, визначати напрямки руху держави. Ми хочемо жити у правовій, демократичній, соціальній державі. І будь-які наступи на цю свободу завжди отримуватимуть гідну та адекватну відсіч!

Тож у недоброзичливців є лише дві можливості: або уповні зрозуміти ці три коротенькі моменти та жити поруч з українцями у мирі та злагоді, або кожного разу наступати на ті самі граблі до того моменту, поки таки не прийде усвідомлення. Адже українці – найкращі та найщиросердніші сусіди, які не замислюючись прийдуть на допомогу та не мають жодних зазіхань та територіальних претензій, але свою рідну землю ми захищатимемо до перемоги!

З Днем Соборності, рідна Україно! Зі Злукою!

Слава Україні та нашим героям!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling