Думки

Робота над помилками

19 Червня 2018 13:04
Ірина ЄФРЕМОВА

Не можу не поділитися ситуацією, яка справила на мене дуже гнітюче враження. Не конкретизуючи, буквально кількома словами. Загинула людина, невимовне горе для родини, яка поруч із переживанням втрати змушена стикатися і відчайдушно долати складні бюроктатичні перешкоди, аби гідно проводити в останню путь рідну людину.

На жаль, це не є поодинокий випадок і ті, хто нещодавно пережив подібне, добре мене зрозуміють. Ще гострішою проблема постає, якщо родина живе не в обласному центрі, а змушена діставатися до нього за десятки, а може й сотні кілометрів.

Звичайно, цю ситуацію необхідно негайно виправляти. Так, будемо відвертими – це помилка, якої припустилася Верховна Рада, і я, як парламентар, не знімаю з себе відповідальності.

Але сьогодні маємо можливість кардинально змінити ситуацію. Ми будемо розглядати питання про внесення до порядку денного законопроекту мого колеги по фракції «Народний фронт» Антона Геращенка №8336 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій незалежності судового експерта та належного забезпечення здійснення судово-експертної діяльності».

Я закликаю кожного парламентаря натиснути кнопку «за» не лише під час внесення питання до порядку денного, але й під час розгляду проекту по суті. Безумовно, нам не вдасться зменшити біль втрати рідного, але ми можемо хоча б прибрати бюрократичні перепони для гідного прощання з померлим.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling