Думки

Хеллоуїн по-українськи

31 Жовтня 2017 17:04
Ірина ЄФРЕМОВА

Вважається, що на Хеллоуїн або на Відьомську ніч на світ виходить нечиста сила і відбуваються дуже дивні речі…

Через 2,5 роки після закупівлі рюкзаків для МВС, коли, здавалося б, давно отримані відповіді на всі можливі та неможливі питання, проведені найрізноманітніші перевірки, ба більше – навіть отримано рішення суду, НАБУ розпочинає демонструвати бурхливу діяльність.

Ми з колегами по Парламенту, голосуючи за створення Національного антикорупційного бюро України, були впевнені, що функцією нового органу буде виключно боротьба з корупцією. Та зараз у мене формується чітке враження, що чим далі, тим більше цей орган стає лише інструментом для політичної боротьби.

З моменту створення НАБУ не може особливо похвалитися розкритими справами, зате орган фігурує у величезній кількості гучних скандалів.

Сьогодні детективи НАБУ прийшли з обшуками до декількох осіб, зокрема, до сина міністра внутрішніх справ Олександра. Інформаційну хвилю щодо рюкзаків та причетності до справи Олександра Авакова намагалися усіма можливими методами розганяти знані псевдо антикорупціонери, до яких якраз у НАБУ мали б виникнути питання.

Аби розставити всі крапки над «І» міністерство внутрішніх справ намагалося максимально публічно зняти всі можливі спекуляції. Але ж це цікавить лише тих, хто дійсно шукає істину…

Сьогодні у МВС знову нагадали, що у рамках досудового розслідування за рішенням слідства Державною фінансовою інспекцією була проведена позапланова ревізія. За її результатами, які відображені в Акті, з приводу кількості рюкзаків, кількості лотів та загальної вартості закупівлі в сумі 16 595 000,00 грн., порушень встановлено не було.

Крім того, є рішення Окружного адміністративного суду Києва, яке вже набуло чинності, заявнику було відмовлено у визнанні протиправними дії посадових осіб МВС під час закупки рюкзаків. І в НАБУ чудово знають про існування цього рішення.

Детективи не змогли знайти доказів, що постачання рюкзаків відбулося не в повному обсязі. Замість того, МВС надало детективам докази добросовісного виконання переможцями торгів договорів з постачання рюкзаків.

А тепер щодо нібито експертизи, яка нібито встановила, що рюкзаки менші, ніж зазначено у заявці, та щодо відео, з нібито екс-заступником міністра внутрішніх справ з Олександром. От де дійсно питань набагато більше, ніж відповідей… А ще більше сумнівів щодо того, що вони справжні…

Ці питання також можна було б зняти в установленому законодавством порядку, але чомусь детективи НАБУ цього не роблять…

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – державний діяч, який є величезним подразником для певних кіл, адже завдяки своєму авторитету, діяльності є одним з найвпливовіших політиків в Україні. Саме йому вдалося повернути довіру до системи, яку протягом багатьох років довели до жахливого стану. Саме під його керівництвом відомство викриває корупцію, інші тяжкі злочини, вчинені високопосадовцями, представниками режиму Януковича. Так, далеко не всі вони зараз відбувають покарання, але то вже питання до інших відомств…

Арсен Аваков надзвичайно принципова людина і на нього неможливо тиснути. А позбутися такої людини на посту міністра внутрішніх справ – завдання максимум і для тих, хто грабував країну в минулому, і для тих, хто не планує зупинятися зараз. Тому пішли іншим шляхом – вирішили тиснути через сина. Це не просто підступно, а гидко і ницо – бити у найуразливіші місця, по дітях. Але дехто не цурається навіть таких методів. Тиск і лише тиск – єдина причина всього, що відбувається сьогодні.

Не сумніваюся, що істина рано чи пізно таки буде знайдена. Інше питання – чи понесуть покарання ті, хто стоїть за фальсифікацією справи…


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling