Думки

Люди і символи

6 Лютого 2017 13:01
Ірина ЄФРЕМОВА

У мене забракло слів, коли я дізналася про черговий кричущий факт кулуарщини та ошуканства довкола зведення пам`ятника на Майдані Свободи.

Той архітектурний проект, який цілком у дусі харківського мера «переміг» на не менш «об’єктивному» конкурсі, викликав цілком прогнозоване за таких обставин обурення та спротив громадськості.

Я не є архітектором, але, безумовно, підтримала б будь-яке рішення, яке б приймалося по-справжньому незалежними експертами та з урахуванням думки не лише кишенькової громадськості, а великого кола дійсно небайдужих харків`ян.  

В реальності нас знову намагаються ввести в оману через конкурс, де мало того, що всі члени журі залежні від міської влади, а дехто взагалі – навіть з етичної точки зору не мав права брати участі у визначенні переможця, оскільки має особисту зацікавленість. Тож немає потреби зайвий раз наголошувати на тому, що і так всім відомо.

Підтримую обурення своїх земляків: потрібно, відкинувши абсолютно нікому не потрібний поспіх, провести чесне, прозоре та відкрите обговорення можливої архітектурної композиції.

Майдан Свободи – це один із символів не лише Харківщини, а й всієї України. Найбільша площа Європи заслуговує на значно більше, ніж встановлення чергового «монументу», який харків’яни вже встигли охрестити  Одороблом.

У Харкові багато талановитих архітекторів та й просто творчих особистостей з креативним, модерновим мисленням, для яких буде честю створити унікальний символ для майдану з такою промовистою назвою. Ми зобов`язані надати їм такий шанс!

Свободолюбивий і проукраїнський Харків має уособлювати вистраждані століттями символи своєї держави!

Слава українському Харкову!

Слава Україні!

 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling