Думки

Святкуємо разом!

4 Серпня 2016 11:36
Ірина ЄФРЕМОВА

Завдання поліції – служити і захищати народ України. Ми вперше в історії святкуємо День Національної поліції. Мені дуже приємно усвідомлювати, що це – не лише професійне свято копів, а важливий день для кожного українця.

Реформа правоохоронної системи стала взірцем того, як потрібно докорінно змінювати, здавалося б, непохитно уражену корупцією систему, підмурівки якої зміцнювалися роками: глобально, крок за кроком, виходячи, насамперед, з інтересів кожного громадяна.

В минулому році, коли на вулиці українських міст лише починали виходити перші патрульні поліцейські, багато недоброзичливців дуже скептично висловлювалися з приводу молодих хлопців і дівчат, які пішли працювати копами, щиро, за покликом серця, аби служити і захищати. Минув рік і нові поліцейські дали зрозуміти кожному, що вони не лише красива обгортка  реформи, але й реальна, ефективна сила у боротьбі зі злочинністю.

За цей час в Національній поліції відбулося дуже багато змін, які, можливо, не настільки помітні зі сторони, але дуже важливі для реформування самої системи: поступово по Україні заступають на варту групи швидкого реагування у сільській місцевості, працюють реформовані кіберполіція, спецназ (КОРД), формується інститут поліцейських-омбудсменів.

А найважливіше – Національна поліція вперше за новітню історію України здобула надвисоку довіру громадян, які десятками років не лише не поважали, а й, ніде правди діти, з острахом ставилися до старої міліції. Наразі завдання №1 для поліцейських – зберегти та примножити цю довіру і, я впевнена, вони на вірному шляху.

Зрозуміло, попереду вщерть роботи, є недоліки і проблеми, але зараз вони стають скоріш винятками з правил. Якби по кожному напрямку за останні два роки було проведено таке реформування, як в правоохоронній системі, то Україна б вже тепер жила за європейськими стандартами життя.

Щиро вітаю усіх поліцейських з професійним святом! Успіхів вам у вашій шляхетній, надважливій і дуже нелегкій праці! Бережіть себе! Міцного вам здоров`я та невичерпного натхнення!

Пропоную всім, хто має рідних, друзів, знайомих в Нацполіції, привітати їх зі святом!

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling