Думки

Зі святом, медійники!

6 Червня 2016 07:53
Ірина ЄФРЕМОВА

Ніде правди діти – вже вкотре повторюю, що ситуація в Україні складна. Насамперед – триває війна. І це – чи не найважливіший чинник, що визначає великий масив похідних проблем, які доводиться долати.

За таких обставин, ціна кожного слова, яке чи то зринає з вуст політика, чи то постає в засобах масової інформації, є надзвичайно високою. Це та ситуація, коли помилятися неможна, адже наслідки будуть невідворотними.

Сьогодні День журналіста – представника тієї професії, яку подеколи іронічно називають «другою найдавнішою». Та от за українських сьогочасних реалій саме журналіста можна поставити в один ряд із захисником країни, бо він веде свою визвольну війну на інформаційному фронті.

Я з глибокою вдячністю ставлюся до кожного представника журналістського цеху. Ненастанно стикаюся з вашою роботою: чи це Верховна Рада, чи віддалений район на Харківщині, чи зона проведення АТО. Надзвичайно ціную ваш професіоналізм і захоплююся великою відповідальністю, з якою ви ставитеся до місії, що провадите. Адже ви є посередниками між подією і українським суспільством.

У новітній історії України саме діяльність журналіста ставала поштовхом до радикальних змін. Згадую гучні журналістські розслідування, акції на захист свободи слова і, нарешті, сміливі голоси, які не вдалося затиснути лещатами диктатури, погроз та утисків – ви завжди ставали тими «маячками», які проливало світло на українські реалії того чи іншого часу.

Ваша професійна задирикуватість, почасти незручні питання, які ви сміливо ставите, зрештою, ґрунтовна аналітика, до якої ви вдаєтесь, є без перебільшення показником формування в Україні справжнього громадянського суспільства.  Якщо взяти за основу роботу журналіста, як критерій оцінювання рівня свободи та демократії в будь-якій країні, то ми – українці, без перебільшення, можемо пишатися.  

Шановні працівники медійного цеху, хочу побажати вам гострого слова, цікавих, яскравих, незабутніх, а головне – МИРНИХ інформаційних приводів! Нехай ваша робота буде високо поцінована не лишень українцями, а й європейською аудиторією, бо від слова, яке ви несете, багато в чому залежить сприйняття України світом!

Нехай вам стачить здоров’я та можливостей висвітлювати все найзахопливіше, на що у вас буде натхнення та завзяття!

Зі святом!

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling