Думки

На найбільшій площі Європи найбільші реформи в Україні

23 Лютого 2016 18:23
Ірина ЄФРЕМОВА

Сьогоднішній день дуже важливий для Харківщини, адже відтепер мешканці навіть найменшого хутору в області на собі відчують реформу правоохоронної системи. Регіон став третім після Львівщини та Київщини, в якому починають діяти групи реагування патрульної поліції. Це означає, що багатогодинне очікування на правоохоронців, яке вже не перше десятиліття є реальністю для сільської місцевості, назавжди відійде в історію, адже час реагування новостворених груп швидкого реагування – 15-20 хвилин.

Думаю, що більшість мешканців Харківщини поки що до кінця не вірять, що така ситуація взагалі можлива, але вже найближчим часом вони обов`язково пересвідчяться, що дива трапляються (реформи проводяться). Адже так само ще декілька місяців тому з обережністю ставилися до нових копів і харків’яни, а тепер зрозуміли, що поліцейські завжди готові прийти на допомогу та захистити.

Вдень на харківському майдані Свободи пройшла церемонія першого інструктажу особистого складу груп швидкого реагування патрульної поліції за участі прем‘єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а вже ввечері перша зміна заступить на службу. Охороняти безпеку мешканців Харківщини буде 81 така група, тож разом зі слідчо-оперативними групами одночасно нестимуть службу не менше 110 нарядів поліції. Вкрай важливо, що правоохоронці будуть забезпечені всім необхідним для продуктивної роботи: транспортними засобами, пальним, обладнанням для автомобілів, засобами зв’язку.

Крім того, на Харківщині патрулі працюватимуть з використанням інтелектуальної системи «Рікас». Це розробка фахівців Національної поліції Харківщини. Після її презентації систему високо оцінив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Тож у «Рікаса» є величезні шанси стати загальнонаціональною системою. 

Правоохоронна система продовжує реформуватися і стає все ближчою і більш зрозумілою для людей. Поступово правоохоронці своєю відданою службою викликають довіру у все більшої кількості українців. Ще два роки тому ніхто навіть допустити не міг, що українці вийдуть на мітинг на захист поліцейського, всієї системи, яка крок за кроком вибудовується в нашій державі, а тепер ми бачимо, як суспільство підтримує зміни, що відбуваються в правоохоронній системі.

Така довіра і підтримка величезної кількості українців є запорукою того, що стара система вже ніколи не повернеться – українці, які відчули, що може бути по-іншому, не допустять відкату назад. Більше того, незважаючи на всі перепони, що чинять деякі політики реформі правоохоронної системи, зміни будуть продовжуватися: до кінця весни в 29 містах України будуть працювати нові патрульні поліцейські, поступово і в інших регіонах розпочнуть діяти групи швидкого реагування патрульної поліції.

Звичайно, на цьому реформа не закінчується, попереду ще величезна кількість роботи, але довіра українців змінам системи змушує з оптимізмом дивитися у майбутнє.

Дуже хотілося б, аби кожен міністр міг похвалитися хоча б однією такою реформою.

Слава Україні!
 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling