Думки

Верховна Рада дала старт судовій реформі

2 Лютого 2016 16:10
Ірина ЄФРЕМОВА

Сьогодні Верховна Рада розпочала судову реформу – в першому читанні було прийнято зміни до Конституції в частині правосуддя. Наша фракція голосувала за цей законопроект, бо ми впевнені, що без докорінної реформи системи правосуддя говорити про успішне реформування в Україні неможливо. Це – база, з якої треба починати і від якої залежать зміни в практично в усіх сферах.

«Народний фронт» вітає початок реформи, проте, ми продовжуємо стояти на позиції того, що судова система потребує не косметичних змін, а глибокого, докорінного реформування. На даний момент судова система знаходиться в такому стані, що, аби хоча б посіяти зерно довіри цій системі в українцях, її треба повністю перезавантажити – набрати суддів на прозорих і відкритих конкурсах, по аналогії з поліцією. Так, нині діючі судді мають право працювати в реформованій системі, але тільки в тому випадку, якщо вони будуть відібрані на конкурсних засадах, продемонструють гідний кваліфікаційний рівень та відсутність статків незрозумілого походження. Тільки в цьому випадку ми можемо сподіватися, що довіра і повага до суддівського корпусу буде відновлена. Весь цей механізм вже прописаний в законопроекті «Про судоустрій», який розроблений народними депутатами від «Народного фронту». Наша фракція наполягає на прийнятті Верховною Радою цього закону до розгляду змін до Конституції в частині правосуддя у другому читанні.

Але навіть це ще не все. Якось колеги все більше починають забувати головну тезу нашої Конституції – джерелом влади в Україні є народ. І кожного з нас обирали українці, і усі ми підзвітні українцям. А тому після того, як Верховна Рада прийме зміни до Конституції, останнє слово все одно має сказати народ, висловити свою підтримку кардинальним змінам на всеукраїнському референдумі.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling