Думки

Світ шанує Україну

26 Січня 2016 16:54
Ірина ЄФРЕМОВА

Сьогодні, як член групи з міжпарламентських зв`язків з Латвійською Республікою, взяла участь у зустрічі депутатів Верховної Ради України з колегами з латвійського Сейму. В заході також взяв участь новопризначений Посол Латвії в Україні Юрис Пойканс.

Обговорювали співпрацю між нашими країнами. Мене вкрай приємно вразила позиція латвійських колег по Україні – можливо, тому, що вони на власному досвіді знають, що таке пострадянське минуле, як воно мати в сусідах Росію, латвійська сторона повністю підтримує Україну в усіх починаннях, в тому числі, у Європейському союзі. 

Наші колеги з Сейму також висловили повну підтримку тих змін, які зараз відбуваються в нашій державі. Крім того, латвійська сторона допомагає Україні в інвестиційних проектах, а також, що є вкрай важливим і цінним, запрошує на оздоровлення дітей українських захисників та безпосередньо бійців АТО.

На жаль, в Харкові немає почесного консульства Латвії. Хоча, з моєї точки зору, співробітництво Республіки з Харківщиною було б достатньо успішним і цікавим для обох сторін. Адже Харків має надвисокий потенціал в науковій та промисловій сферах. Для себе прийняла рішення попрацювати у напрямку визначення для Харкова латвійського міста-побратима. Впевнена, що між нашими країнами дуже багато спільного і співпраця наших країн може бути дуже ефективною і корисною обом сторонам.
 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling