Думки

Село споруджує блокпости

4 Вересня 2015 09:44
Леонід ЛОГВИНЕНКО

З бетону, обшитого товстезними листами сталі виготовили блокпост у майстерні СК «Восток», що в селі Бугаївка Ізюмського району. Ідею такого опорного пункту підказали вояки батальйону національної гвардії України імені Сергія Кульчицького, втілили її в життя механізатори, будівельники та ремонтники сільськогосподарського коперативу.

Один з «зодчих» – молодий токар господарства Євген Бондаренко, який виточив важливу деталь – завіси для дверей військово-інженерної споруди. Женя каже, що вони витримають важезні двері блокпоста, а сам ДОТ захистить від будь-якого набою.
Ще рік тому Хлопець мешкав у Слов’янску й учився на токаря. Коли його дім зруйнували, він та його мати вирішили втікати від війни на Ізюмщину, звідки коріння Бондаренків. У Бугаївці він знайшов роботу і прихисток. Селяни задоволені, як ставиться до роботи Євген. Якщо потрібно, кажуть, то й в обід залишається працювати.

Йому також подобається мальовниче село, у якому хлопець планує залишиться назавжди. Євген вже знайшов собі дівчину — доярку з сусіднього села.

Тут усі вітаються з тобою, якщо виникає проблема завжди прийдуть на допомогу, у людей тут немає звички закривати двері від злодіїв – на Донбасі усе по-іншому,– розповідає Женя.– Мамі також життя у селі подобається.

Хлопець не лише ремонтує комбайни й трактори господарства, а й допомагає лагодити військову техніку вояків Збройних Сил та Національної Гвардії України. Виточував також пристрої для автоматів, які гасять полум’я, тепер-от зробив завіси для блокпосту. Спочатку нацгвардійці планували фортифікаційну споруду забрати собі, потім вирішили, що вона потрібніша в армії, що сьогодні стоїть у першій лінії оборони, отож віддали блокпост воякам 92-ї ОМБр, які незабаром мають його забрати. До речі, більшість з тих 16 працівників господарства служили чи ще служать саме в цій бригаді.

Як засвідчують накладні папери господарства Бугаївка вже витратила на АТО 2,5 мільйонів грн, а насправді ця сума, можливо, вдвічі більша. Бо хто у перші місяці війни рахував гроші, які йшли на військо. Кухарі господарства варили цілодобово сніданки, обіди та вечері для вояків, сьогодні ж печуть для АТО хліб, пиріжки, поставляють пастеризоване молоко, йогурти, сир, м’ясо, рибу вирощені в господарстві. В майстернях свого часу також варили і ставили захисні протиакумулятивні екрани для БТРів, ремонтували й ремонтують техніку для ЗСУ та НГ. Тепер-от придумали надійний блокпост.

На фото автора: Женя і блокпрост; голова СК «Восток» Андрій Ровчак показує блокпост гостю господарства, Генеральному консулу Республіки Польща в Україні Станіславу Лукасіку.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling