Думки

Смерч на Майданi

20 Липня 2015 12:01
Леонід ЛОГВИНЕНКО

У Харкові, на Майдані Свободи, поряд з наметом, де збирають допомогу для війська, встановлено снаряд від російської смертоносної системи залпового вогню «Смерч». Волонтери мережі «Вільні люди» та вояки добровольчих підрозділів ДУК ПС, які привезли фрагмент ракети на Слобожанщину, сподіваються, що він стане нагадуванням про війну, яка не закінчилася й про те, що несе «русский мир» Україні.

– Подібними «подарунками» засипана вся територія, яку контролюють наші військові,– говорить волонтер Олена Любенецька.– Бойовики не соромляться стріляти із цієї забороненої зброї не лише по наших військових, а й по мирних наспелених пунктах.

Уявіть собі: одна установка залпового вогню «Смерч» випускає 12 таких ракет — довжтиною 7,5 м, діаметром 300 мм. Фахівці встановили, що ракети, які принесли смерть у місто Щастя випущені були з відстані близько 100 км — десь з-під Краснодону чи навіть з російської території. До речі, самі росіяни ставлять їх за потужністю на друге місце після ядерної зброї. Усі ці ракети тоді наробили чимало лиха, окрім однієї, яка не розірвалася і встряла носом біля дачних ділянок на глибину 5,5 метра. Бійці-добровольці, розмінувавши смертельну «цяцьку», верхню частину, яка стирчала з землі спиляли, щоб доставити її до Харкова та встановити на змайстрованій підставці на майдані Свободи. Цей своєрідний пам’ятник має також привертати увагу до потреб армії та заохочувати людей до благодійності.

Як довго стоятиме цей пам’ятник смерті навпроти ОДА волонтери ще не вирішили. Згодом, вони мають намір передати ракету до Харківського історичного музею, де формується експозиція, присвячена останній українсько-російській війні.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling