Політика

США обмежили 16 компаній з РФ і Китаю, які допомагають російській армії з дронами

санкції, сша

Президент США Джо Байден запровадив торговельні обмеження проти 11 китайських і п’яти російських компаній за постачання компонентів для виробництва безпілотників, які РФ використовує у війні проти України.

Як повідомляє The Guardian, Міністерство торгівлі, що здійснює нагляд за експортною політикою, додало до торгового чорного списку 28 фірм, зокрема низку фінських і німецьких компаній. Обмеження ускладнять їм передавання технологій від американських постачальників.

Дев’ять із цих компаній, зокрема китайська Asia Pacific Links Ltd та російська SMT-iLogic, начебто брали участь у схемі постачання деталей для безпілотників раніше внесеному до чорного списку Центру спеціальних технологій. Зазначений Центр постачав компоненти Головному розвідувальному управлінню Генштабу Російської Федерації.

“Ми без вагань вживатимемо швидких і рішучих заходів щодо тих, хто продовжує намагатися постачати й підтримувати незаконну й аморальну війну Путіна в Україні”, – заявив Алан Естевес, керівник відділу експортного контролю Міністерства торгівлі США.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling