Політика

Bloomberg: Росіяни стикаються з перешкодами для поїздок до Європи

25 Серпня 2022 19:41

Росіянам, які подорожують до Європейського Союзу, доведеться платити більше та витримувати додаткові бюрократичні труднощі, щоб отримати короткострокову візу, згідно з компромісним рішенням, спрямованим на послаблення розбіжностей між державами-членами щодо того, наскільки далеко мають зайти обмеження. Про це пише Bloomberg.

За словами міністра закордонних справ Яна Ліпавського, уряд Чехії, який зараз головує в ЄС, запропонує повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму з Росією та Білоруссю на зустрічі міністрів закордонних справ у Празі наступного тижня.

Цей крок не відповідає забороні для туристів, до якої закликають члени, включаючи Естонію, у відповідь на вторгнення Росії в Україну. Це все одно дозволить росіянам і білорусам подавати документи на короткостроковий в'їзд. Але це збільшить час оформлення віз, вимагатиме більше документів і збільшить витрати з 35 євро до 80.

Чиновники очікують жорстких дебатів у Празі щодо обсягу обмежень, оскільки Німеччина, Австрія та південні країни ЄС, які покладаються на туризм, швидше за все, відступлять. Один чиновник сказав, що повне призупинення угоди про спрощення було першим необхідним кроком, але Естонія хотіла б, щоб на рівні ЄС було зроблено більше.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель раніше цього тижня заявив, що заборона на в’їзд усім росіянам «не є гарною ідеєю», вказавши на багатьох росіян, які хочуть втекти зі своєї країни. Канцлер Німеччини Олаф Шольц також виказався проти повної заборони, сказавши: «Це війна Путіна».


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling