Спорт

Усейн Болт реєструє свою коронну "позу переможця" як логотип торгової марки

23 Серпня 2022 20:01

Найшвидша людина в історії легкої атлетики, спринтер із Ямайки Усейн Болт, подала заявку на реєстрацію логотипу торгової марки у вигляді своєї коронної "пози переможця".

У поданій заяві на реєстрацію торговий знак описаний як "силует чоловіка в характерній позі: одна рука зігнута та спрямована до голови, а інша піднята та спрямована вгору". Згідно з документом, зображення планується використовувати на різних предметах – у тому числі одязі, прикрасах та взутті, а також у ресторанах та спортбарах.

Саме в такій позі Болт відзначав завоювання кожної нової золотої медалі – олімпійським чемпіоном спринтер ставав вісім разів, чемпіоном світу – 11.

Заява на реєстрацію торгової марки в США була подана минулого тижня. Це не перша подібна спроба: 12 років тому Болт уже подавав документи на реєстрацію аналогічного зображення. Проте з того часу минуло визначений американським законом час, тому заяву можна подавати повторно.

"З огляду на те, що Болт пішов із великого спорту, логічно, що він хоче розширити свою бізнес-імперію", – сказав юрист Джош Гербен, який спеціалізується в галузі реєстрації торгових марок.

"Силует у "переможній позі" добре впізнається у всьому світі, і реєстрація торгової марки дозволить Болту розміщувати її на своїй іменній продукції, а також продавати права на її використання третім сторонам", – додав він.

З аматорського спорту Болт пішов незабаром після чемпіонату світу з легкої атлетики 2017 року, який пройшов у Лондоні. З того часу нікому так і не вдалося побити його рекорд швидкості на дистанціях 100 (9,58 секунд, 16.08.2009) та 200 метрів (19,19 секунд, 20.08.2009).

Коли Болта запитали, чи не думає він про те, щоб повернутися до змагань, спортсмен відповів: "Я бачив занадто багато людей, які йдуть на пенсію – а потім повертаються назад, тільки для того, щоб зробити все ще гірше або зганьбити себе. Я не хочу бути одним із них".


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling