Техно

До України прибули німецькі РСЗВ MARS II та нові HIMARS, – Резніков

1 Серпня 2022 14:50

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що німецькі далекобійні РСЗО MARS II вже прибули в Україну.

"В Україну прибув третій брат у Long Hand Family (дослівно "сімейство довгої руки", зазвичай так називають далекобійні системи) – РСЗВ MARS II з Німеччини.

Дякую Німеччині та особисто моїй колезі міністру оборони Крістіні Ламбрехт за ці системи. Наші артилеристи вітають німецьких партнерів", написав Резніков у Twitter.

Mars II / MLRS-E – ліцензійна копія американської гусеничної M270 MLRS на базі БМП M2 Bradley, "допрацьована" на заводах Krauss-Maffei-Wegmann з системою управління вогнем EFCS від Airbus. Не може "працювати" касетними боєприпасами M26 і M30. Пускова – 12 склопластикових напрямних для ракет, у двох одноразових боксах по шість ракет. Усі 12 ракет можна випустити за 60 секунд.

Дальність ураження – від 38 км до 300 км (балістичною MGM-140). Екіпаж – три особи. Маса – 26,6 т, довжина – 6,97 м, ширина – 2,94 м, висота – 2,59 м, кліренс – 45 см, потужність – 500 к.с., швидкість на шосе – до 64 км/год, по пересіченій місцевості – до 48 км/год, запас ходу 480 км.

Також до України прибули ще чотири HIMARS.

"Чотири додаткові HIMARS прибули в Україну. Я вдячний президентові США Джо Байдену, міністрові оборони США Ллойду Остіну й американському народові за посилення української армії. Ми довели, що вміємо поводитися з цією зброєю. Звук залпу HIMARS став хітом цього літа на передовій!" – написав Резніков.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling