Харьков

В Харькове студенты Академии культуры делились опытом военной журналистики со студентами-педагогами

19 марта 2019 08:10

Журналисты проекта «АТОграф» - выпускники Харьковской государственной академии культуры, встретились со студентами Украинского литературного факультета Харьковского Национального педагогического университета, чтобы рассказать о работе проекта и о том, почему уже 5 лет снимают истории бойцов Национальной гвардии.

Об этом рассказывает пресс-служба НГУ:

Військовий журналіст – досить незвична професія для жінки. Але саме вони найчастіше стають військовими кореспондентами. Чи то через характерну саме жінкам властивість занурюватися в особисті історії героїв, чи через відсоткову перевагу саме жінок-журналісток в Україні. Але, прес-офіцер Діана Краснікова, каже, що це радше психологічна гендерна перевага, оскільки взаємодіяти з чоловіками військовими, знаходити інформацію в специфічному, закритому середовищі жінці зазвичай простіше.

Проектом, який презентували «АТОграфці» своїм колегам, займаються саме дівчата. Власне, як і їх попередниці починаючи в 2014-му році. Презентували його студентки Харківської державної академії культури – журналістки Вікторія Моісеєва та Валерія Хаустова.

(Проте передував «АТОграфу» волонтерський журналістський контент «Харків мобілізаційний». Саме вони та журналісти Харкова разом з активними військовими НГУ і ЗСУ тоді писали та знімали про людей, які висунулися на оборону Сходу).

Крім студентів про роботу з військовими героями розповіла прес-офіцер 5 Слобожанської бригади Національної Гвардії України – Діана Краснікова, яка сьогодні є військовим журналістом. «Сьогодні, як і 5 років потому завдяки цьому проекту тисячі українців дізнавалися правду про новостворене військове формування – Національну гвардію. Знайомилися з реальними учасниками бойових дій, впізнавали своїх різних на передовій та в гвардійському строю...»

«У наших відеороликах ми показуємо військових, не як роботів, а як творчих особистостей, спортсменів, люблячих чоловіків та тендітних жінок, бо кожен військовий – має свою особливість, як і будь-хто з нас. З «Національною гвардією працювати комфортно журналістам, бо вони розуміють необхідність відкритості військ перед народом, вони зацікавлені, щоб аудиторія бачила як живуть і чим живуть солдати, офіцери, яка зброя, техніка, що їсть боєць – вони на один крок попереду фейкових новин», – розповідає волонтерка та журналістка проекту «Атограф» Валерія Хаустова.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling