Общество

Спасатели подвели итоги работы за год

25 января 2019 19:03

Об этом сообщает пресс-служба МВД Украины:

Під час відкритого засідання Колегії 25 відбувся Публічний звіт Голови Служби з надзвичайних ситуацій України Миколи Чечоткіна «Про результати роботи ДСНС України у 2018 році».

“Органами управління та формуваннями Служби протягом року забезпечено оперативне реагування на 128 надзвичайних ситуацій та ліквідовано понад 78 тисяч пожеж. Щоденно наші підрозділи здійснювали близько півтори тисячі виїздів для гасіння пожеж, небезпечних подій і надзвичайних ситуацій, знешкоджували близько 200 вибухонебезпечних предметів, брали участь в інших заходах, пов’язаних із забезпеченням безпеки громадян і, найважливіше, – в середньому, кожного дня рятували життя 16 людей”, – прозвітував Голова ДСНС.

“Головними досягненнями ДСНС у 2018 році є, по-перше: близько 6 тисяч врятованих життів, по-друге: зменшена майже на чверть кількість надзвичайних ситуацій, а також завдяки роботі на місцях вдалося зменшити кількість надзвичайних ситуацій об’єктового рівня на 35%. Крім того, кількість загиблих під час надзвичайних ситуацій зменшено на 2 %, а кількість постраждалих зменшено на 53 особи. Матеріальні збитки від надзвичайних ситуацій зменшено майже вдвічі. По-третє: збережено від знищення вогнем близько 27 тисяч будівель і понад 2 тисячі 100 одиниць техніки”, - додав він.

Микола Чечоткін також зазначив, що завдяки підтримці Уряду Службою вживалися заходи щодо забезпечення готовності авіації ДСНС.

“Сьогодні ми маємо 12 справних повітряних суден, з них 6 літаків та 6 вертольотів. Водночас, упродовж року авіацією ДСНС здійснено майже 900 вильотів на виконання завдань за призначенням, у тому числі 333 – на гасіння лісових пожеж та 22 санітарних рейси для евакуації 11 постраждалих і важкохворих, як в Україні, так і за її межами.

Микола Чечоткін також наголосив на покращенні матеріально-технічного забезпечення підрозділів та формувань Служби, а також грошового забезпечення особового складу у 2018 році.

“З метою підвищення соціальних стандартів рятувальників, з 1 січня 2018 року було збільшено мінімальне грошове забезпечення з 6 до 7 тисяч гривень, а з січня цього року до 9 тисяч гривень. Вважаю ключовим досягнення збільшення мінімального розміру грошового забезпечення рятувальників з 2 тис. 100 грн. у 2015 році до 9 тисяч гривень у 2019”, - зазначив Голова ДСНС.

Він також наголосив, що не менш важливим питанням для Служби є забезпечення житлом рятувальників і пенсіонерів, які потребують поліпшення житлових умов. Так, за словами Миколи Чечоткіна, державним бюджетом України на 2018 рік для ДСНС було виділено кошти на завершення будівництва та придбання житла для забезпечення родин рядового та начальницького складу у сумі 90 млн. гривень. За 2018 рік ДСНС отримано 228 квартир.

Наприкінці своєї доповіді Микола Чечоткін також зауважив, що Держслужба з надзвичайних ситуацій вкотре тримає лідерські позиції у рейтингу довіри громадян України до суспільних інститутів. .

“Більше половини населення, а саме 52,5%, висловлює довіру та позитивно сприймає нашу діяльність і це основний критерій оцінки роботи ДСНС. Такий рівень довіри українського суспільства до нашої Служби ми досягнули завдяки мужності, самовідданості та кропіткій праці усього багатотисячного колективу рятувальників. Це надає нам сили і мотивує рухатися вперед, розвиватися та самовдосконалюватися для того, щоб кожен українець відчував себе захищеним”, - підсумував Микола Чечоткін.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling