Общество

Психологическая броня гвардейца, или чему учат психологи срочников (видео)

17 июля 2018 17:52

Як впоратися з обсягом завдань, який постійно зростає? Психологи угрупування НГУ в ОТУ «Північ» вчили солдатів формувати ефективні комунікативні стратегії під час багатогодинного тренінгу «Писхологічна броня гвардійця».

Вміститися цілим відділенням на мікроплоту, створити колективну фігуру без слів, спільно діяти поза зоною комфорту. Такі непрості завдання довелося виконувати бійцям військової частини 3035, аби навчитися розставляти пріоритети, а також прораховувати дії партнерів чи суперників на декілька кроків вперед. Однією з найважчих вправ виявилося синхронне опускання металопластикової трубки на пальцях обох рук двома шеренгами учасників тренінгу. Задача ускладнювалася тим, що трубка постійно задиралася одним з кінців вгору, крім того не дозволялося від неї відривати пальці.

«Вправа з трубою була доволі тяжкою для нас. Нам довелось зрозуміти один одного, почути. Лише це допомогло впоратись. Найтяжче було зробити це все синхронно. Почало виходити, коли ми почали робити це групами, і довіряти командам, які подавались», – поділився стрілець-радіотелефоніст Петро Сидорчук.

«Навіть коли не можна було розмовляти ми знаходили спільну мову. Ми все одно робили якісь вправи і у нас виходило це», – додав стрілець Максим Бондар

Проте бійці не лише працювали та вчилися, але й релаксували. Їм треба було підживити ресурси для виконання службових та бойових завдань.

«Спеціально підібрані вправи допомагають створити атмосферу співпраці, взаєморозуміння. Боєць стає більш стресостійким, комунікабельним. Це в свою чергу знижує рівень впливу різноманітних стресфакторів. Якщо ти якісно виконуєш свою роботу, то ти ростеш, зникає причина для конфліктних ситуацій, – розповів психолог угрупування НГУ в ОТУ «Північ» Віталій Нестеренко. – В свою чергу саме якісне розслаблення поповнює ресурси, а без них – нікуди!»

Людина, зазначає Віталій Нестеренко, має усвідомити також власну відповідальність за збереження свого не лише фізичного, а й психічного здоров'я. Саме тому психологи навчають бійців вирішувати конфлікти не тільки під час служби, а й в особистому житті. Зокрема, це може відбуватися через творчість.

Віталій Нестеренко

Сергій Молотков


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling