Политика

Минюст запускает сервис для ускоренного закрытия компаний

18 февраля 2017 10:37

Міністр юстиції Павло Петренко у прямому ефірі інформаційної програми «Сьогодні» з Анною Пановою на телеканалі «Україна» розповів, які об’єкти мають намір побудувати на місці колишніх СІЗО, як працюватиме новий центр ювенальної пробації, за якими ознаками визначатимуть стиль життя державних службовців, а також анонсував новий сервіс Мін’юсту. Про це Главному повідомила PR-менеджер каналу «Україна» Івасів Наталія.

За словами Павла Петренка, основне завдання Міністерства юстиції у питанні реформ тюрем та пенітенціарної системи – це людські умови для тих, хто знаходиться в СІЗО, і безпека громадян, котрі проживають у цих районах. «Ми проведемо переміщення і побудову нових установ за рахунок коштів інвесторів. У цьому процесі будуть брати участь місцева влада та громада, яка погоджуватиме проект нової побудови. Я глибоко переконаний, що для будь-якого жителя Львова чи Києва буде набагато комфортніше, якщо на місці СІЗО з’являться певні будівлі соціальної інфраструктури».

Очільник Міністерства юстиції в ефірі каналу «Україна» розповів про центр ювенальної пробації, у якому допомагатимуть дітям, котрі мають конфлікт із законом: «Він працюватиме за принципом психологічної підтримки, перевиховання, надання другого шансу для того, аби дитина, котра вчинила правопорушення, могла повернутися до нормального життя. У них дітей залучатимуть до спортивних заходів, навчатимуть професіям, працюватимуть над контролем гніву. Це ціла низка програм спілкування з дітьми, котрі не мають такого порозуміння вдома з близькими. У цьому напрямку ми працюємо з нашими канадськими партнерами вже кілька кроків: із 400 дітей, котрі пройшли цю програму, фактично 98% повторно правопорушення не вчинили. Наше завдання – відкрити такі центри по всій Україні, не тільки для дітей, але й для дорослих».

Павло Петренко заявив, що 17 лютого набув чинності порядок перевірки декларацій державних службовців: «Це те, що ми розробили замість НАЗК, нарешті воно вступило в силу й почало працювати. Зараз обов’язок членів НАЗК – організувати публічні, прозорі перевірки тих державних чиновників, котрі вже подали декларації. Також НАЗК повинно було розробити порядок моніторингу стилю життя чиновників. Це означає, що якщо чиновник вказав у декларації певні грошові кошти, але живе не по доходах – подорожує літаками, катається на яхтах – передбачені механізми залучення інформації як від українських, так і іноземних правоохоронних органів, щоби сформувати загальну картину та досьє по моніторингу стилю життя державних службовців. Зараз робоча група, яка в більшості складається із представників Мін’юсту, розробляє такий порядок. Ми розраховуємо, що НАЗК його схвалить і почне за ним працювати».

«Члени НАЗК повинні були завершити доробку програмного забезпечення, яке передбачає автоматичну перевірку частини декларантів. У зв’язку з тим, що вони не спромоглися це допрацювати і чому я власне і сказав, що взагалі є питання щодо інстутиційної спроможності цього колегіального органу, допомагати буде НАБУ, яке має аналітичний центр, і громадянське суспільство спільно з Міністерством юстиції. Уже є багато конкретних звернень і скарг по державних службовцях, які потребують перевірки. Головне – аби це було не «полювання на відьом», а об’єктивні перевірки. У мене дуже багато песимістичних прогнозів щодо роботи НАЗК. Хотілося б, аби вони проводили свою роботу законно, а ми отримували списки державних службовців, котрі подавали неправдиву інформацію, – додав він.

Міністр юстиції анонсував новий сервіс Мін’юсту із пришвидшеного закриття юридичних компаній та розповів, чому народні депутати повинні бути зацікавлені в тому, аби голосувати за нововведення Міністерства юстиції: «Лише упродовж минулого року більше мільйона українців скористалися онлайн-сервісами Мін’юсту із реєстрації компаній та нерухомості. Буквально упродовж 2 тижнів ми представимо ще один сервіс із пришвидшеного закриття юридичних компаній. До речі, вперше в історії Міністерства юстиції ми затвердили стратегічний план роботи нашого відомства. Що стосується народних депутатів, то мотивація до голосування за наші нововведення дуже проста: якщо громадянин може отримати послугу будь-якого державного органу через смартфон за допомогою сервісу BankID, то народний обранець, котрий приїжджає до округу, зможе сказати, що він це зробив для конкретного українця», – підбив підсумки Павло Петренко. 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling