Політика

Байден і Стармер висловили стурбованість постачанням Іраном і КНДР озброєння Росії

іран, британія, війна, зброя, китай, кндр, росія, сша, україна
Президент США Байден зустрівся з прем'єр-міністром Великої Британії Стармером, щоб обговорити спільні зовнішньополітичні пріоритети, співробітництво в галузі екологічно чистої енергії та можливості для поглиблення наших економічних зв'язків / Фото The White House

В офіційному повідомленні Білого дому за підсумками переговорів Джо Байдена і Кіра Стармера йдеться, що лідери США і Великої Британії «висловили глибоке занепокоєння постачанням Іраном і Північною Кореєю смертоносної зброї Росії, а також підтримкою Китаєм російської оборонно-промислової бази».

Після переговорів британський прем’єр відповів на запитання журналістів, які чекали на нього біля західного крила Білого дому.

На запитання, чи дозволять Велика Британія і США Києву завдавати ударів західними ракетами по цілях у глибині території Росії, британський прем’єр уникнув відповіді. Він заявив, що припинення війни в Україні залежить від Путіна, але підкреслив при цьому, що Україна має право на самооборону.

Стармер додав, що їхні дискусії з Байденом мали стратегічний, а не тактичний характер. За його словами, під час переговорів не йшлося «про якесь конкретне рішення». «Ми, вочевидь, продовжимо розмову в Генеральній асамблеї ООН за кілька днів із ширшим колом осіб», – заявив британський прем’єр.

В офіційному повідомленні Білого дому за підсумками переговорів зі Стармером йдеться, що лідери «підтвердили свою непохитну підтримку України».

Тим часом, лідер КНДР Кім Чен Ин зустрівся з Сергієм Шойгу та обговорив питання поглиблення стратегічного діалогу між двома країнами, пише Reuters з посиланням на північнокорейське інформагентство ЦТАК.

Вони обговорювали регіональну та міжнародну ситуації, а також досягли консенсусу в питанні розширення «співпраці для захисту взаємних інтересів безпеки», повідомило агентство. Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея продовжуватиме розширювати співпрацю з Росією відповідно до стратегічного партнерства між двома країнами.

Агентство Reuters нагадує, що КНДР постачає Росії ракети і снаряди для війни в Україні в обмін на економічну та іншу військову допомогу з боку Москви.


ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling