Політика

Американська допомога Україні: Росія сипле погрозами та прокляттями

допомога, сша
Московський Кремль / Фото з відкритих джерел

Схвалення довгоочікуваної американської допомоги привітали в Києві, з помітним задоволенням відгукнулися і європейські союзники США.

Президент України Володимир Зеленський подякував обом партіям і особисто спікеру Джонсону.

“Цей життєво необхідний законопроєкт про американську допомогу, ухвалений сьогодні Палатою представників, не дасть війні розростися, врятує тисячі й тисячі життів і допоможе обом нашим країнам стати сильнішими. Справедливий мир і безпека можуть бути досягнуті тільки завдяки силі”, – написав Зеленський у мережі X.

“Вітаю ухвалення цього законопроєкту Палатою представників. Це демонструє двопартійну підтримку України, що зберігається, – написав, теж у X, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. – Ця значна надбавка до допомоги доповнить десятки мільярдів допомоги, наданих європейськими союзниками. На засіданні Ради НАТО-Україна в п’ятницю союзні міністри оборони домовилися надати подальшу військову підтримку Україні, включно із засобами ППО. Закликаю Сенат діяти негайно і направити цей законопроєкт президенту Байдену”.

“Підтримка Палатою представників США фінансування в 60 млрд доларів для України – це життєво важливий крок уперед, – написав у X міністр закордонних справ Великої Британії лорд Девід Кемерон. – Якщо Путін коли-небудь сумнівався в рішучості Заходу підтримувати Україну, це показує, що наша колективна воля не померкла. За наявності підтримки Україна може перемогти і переможе”.

У Москві прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що “рішення про надання допомоги Україні очікуване і було прогнозованим. Це ще більше збагатить Сполучені Штати Америки і ще більше розорить Україну, зробить більше загиблих українців з вини київського режиму”.

Він також торкнувся іншого законопроєкту, що передбачає, поряд з іншими заходами, конфіскацію російських державних активів у США. За словами Пєскова, “якщо це дійсно так, то Америці доведеться за це відповісти. І тут навряд чи будуть якісь тимчасові обмеження”.

Прес-секретар російського МЗС Марія Захарова прокоментувала як допомогу Україні, так і інші законопроекти, ухвалені в суботу Палатою представників.

“Виділення Сполученими Штатами військової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню посилить світові кризові явища: військова допомога київському режиму є прямим спонсоруванням терористичної діяльності, Тайваню – втручанням у внутрішні справи Китаю, Ізраїлю – прямою дорогою до ескалації безпрецедентного загострення в регіоні”, – написала Захарова у своєму телеграм-каналі.

Емоційніше висловився заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

“Ми, звичайно, переможемо, незважаючи на 61 млрд кривавих доларів, які здебільшого підуть у горлянку їхнього ненаситного ВПК. Сила і Правда за нами, – написав Медведєв у своєму телеграм-каналі (орфографію збережено). – Але з урахуванням русофобського рішення, що відбулося, не можу з усією щирістю не побажати США якнайшвидше самим зануритися в нову громадянську війну”.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling