Думки

Україна з бюджетом

29 Грудня 2014 12:40
Ірина ЄФРЕМОВА

Українці прокинулися з бюджетом. Багато хто ліг спати, так і не дочекавшись голосування з цього питання. І, чесно кажучи, багато хто не тішив себе надіями, що депутати таки прийдуть до консенсусу стосовно головного фінансового документу країни.

Але, незважаючи на всі суперечності, різні погляди, провокації з боку парламентської «п’ятої колони», коаліція змогла знайти точки дотику і прийняти такий важливий Закон. Кабінет Міністрів на чолі з прем’єром Яценюком врахував реально необхідні поправки народних депутатів і, в той же час, не піддався тиску лобістів.

Ми отримали далеко не той бюджет, про який можна мріяти – це визнають і розробники (КабМін), і народні депутати, які голосували за цей документ. Проте, більшість також погоджується, що це оптимальний бюджет, який можна було підготувати в умовах військової агресії Росії та вщент зруйнованої економіки режимом Януковича.

Головне, що в ньому обрані два пріоритети: обороноздатність країни та захист соціально незахищених верств населення. Це головні напрямки, на які будуть направлятися кошти. Маячня, яку несуть вчорашні регіонали про скасування величезної кількості соціальних стандартів, немає нічого спільного з дійсністю. Справа в тому, що для багатьох з них бюджет-2015 є реальною загрозою власним статкам, бо вперше в Україні головний фінансовий документ формувався не для того, аби створити комфортні умови для олігархів, а для того, аби захистити країну та її найбільш уразливі категорії громадян. А ось по найбагатшим бюджет дійсно наносить удар…

В цій ситуації найважливіше те, що більшість народних депутатів проголосували так, як це необхідно для українців, довели, що заради майбутнього країни готові шукати компроміс, працювати цілодобово і робити будь-що, аби вирішити нагальні питання.

Розуміння цього вкрай важливе напередодні Нового року. Він буде складний, але є впевненість, що українці гідно пройдуть і ці випробування та переломлять ситуацію в бік миру та європейського розвитку.

З наступаючим Новим роком!
Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling