Думки

СЕЛО ГОТУЄТЬСЯ ВІДБИВАТИ АГРЕСІЮ

24 Березня 2014 09:54
Леонід ЛОГВИНЕНКО

Не лише коштами, вантажівками чи тракторами можуть підтримати українську армію харківські селяни. Як запевняють фахівці близько 300 одиниць військової техніки змащеної і на ходу зберігається у добрих господарів.

Ця техніка, яка дісталася у спадок українському війську від Радянської армії свого часу розпродавалася міністерством оборони, аби виручити якусь копійчину на утримання армії. Свого часу, коли на чугуївському військовому аеродромі відбувався такий військовий базар, я мав можливість надивитися на всі військові дива – пересувні пекарні, які могли забезпечити ціле село хлібом, мобільні госпіталі, електричні генератори, і, звичайно броньовані машини, з яких познімали озброєння.
У ті часи фермер з Борівщини Богдан Головченко купив гусеничну бойову розвідувальну машину. Не пропадати ж добру. З іншого боку, ця техніка допомагала не лише витягувати ранньої весни трактори та авто з багнюки, а й плавала по ставку, чистила його, аби карасям і коропам там жилося комфортно. Броньовик у нього завжди був змащений, пофарбований. Щоправда, без кулемета, але цю біду можна швидко поправити. Не здивуюся якщо десь там у селян, окрім прикопаної дідівської рушниці чи БТРа, в закапелку тракторної бригади знайдеться щось серйозніше. В усякому разі селяни жартують, згадуючи старий анекдот: “Якщо російська воєнщина посміє напасти на наші трактори, які мирно засівають поля, то в нас знайдуться не лише сіялки і віялки, оснащені системами залпового вогню, а й комбайни з вертикальним злетом”.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling