Думки

Молитва за землю чи примирення ворогуючих

8 Листопада 2013 11:01
Леонід ЛОГВИНЕНКО

Учора в найстарішому храмі Люботина Свято-Вознесенькому три настоятелі трьох люботнських церков відправили молебен за землю, здоров'я люботинців, примирення ворогуючих, добробут.

Люботин у цей час тонув у дощі і темряві, адже велика частина його вулиць неосвітлена, на дорогах ямища. Це – так звана Перлина Слобожанщини.

Мер Люботина пан В. Теличко каже, що вся біда в отому статусі "перлини", адже статус екологічно чистого міста не дозволяв будувати тут прибуткові і потужні підприємства. Отож більше половини податків – це залізниця. Дві ж третини люботнців їздять на роботу в Харків, де й залишають податки, тобто гроші. А чортма їх у міській казні, ні за що й дороги відремонтувати. Опоненти говорять, що справа не в статусі міста-перлини, а невмінні нинішньої влади господарювати – зробити місто привабливим для бізнесу й таким чином наповнити бюджет.

Тепер от хочуть облаштувати тут полігон твердих побутових відходів та завод з переробки сміття. Вважай у межах міста, на вулиці Леніна. Нещодавно на громадських слуханнях більшість їх учасників висловилися проти будівництва полігону. Мер ті слухання покинув, напевне, бачачи, що перевага не на його боці. 

– Влада оголосила ті слухання незаконними, гомадськість буде відстоювати своє право у суді, доводити законність слухань, – каже громадська активістка Олександра Нестеренко. 

Активісти чекать віповіді від Добкіна, якого просять дати правову оцінку діям мерії. Влада протискує рішення, використовуючи адмінресурс, – ще трішки і додавить громадськість, а потім на сесії міськради проголосує за його будівництво. Дехто вже зробив крок для відступу: мовляв фірма, яка упорядковуватиме полігон обіцяє 4 сміттєвози, по-європейськи відремонтувати проспект Леніна, в кінці якого й знаходитиметься полігон. Але найупертіші не вірять обіцянкам. Кажуть: вони обіцятимуть що завгодно, аби пропхнути рішення, а потм обіцяного, як кажуть у народі доведеться чекати сім років. Якщо ж не буде сміттєвозів, то сам Люботин не зможе забезпечити безперебійну роботу сміттєпереробного заводу і тоді, щоб набрати оті 39 тисяч кумометрів сміття, його звозитимуть з сусідніх раойнів. Під вікна Люботинців. Словом, сподівання лише на Всевишнього. Але чи вдасться йому примирити ворогуючих? У храмі, коли священники накрили столи, на одному ослоні сиділи мер В. Теличко, його опоненти-активісти, опозиційний депутат Іван Варченко. Обстановка була затишною і домашньою. Але навряд чи це примирило ворогуючих?

Нові громадські слухання будуть у неділю.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling