Думки

Через терня Азіопи до безвізової Європи

6 Квітня 2017 14:08
Ірина ЄФРЕМОВА

Сьогодні надзвичайно важливий день для всієї України, який зробив нас ще ближчими до об’єднаної Європи. До візової лібералізації залишився один крок. Остаточне рішення за найповажнішою політичною інституцією ЄС – Європейською Радою. Але, я впевнена, це буде лише формальність.

У цю знакову мить згадую події кінця 2013 року, коли Янукович, плазуючи перед Путіним, перекреслив усі прагнення українців лаштувати свої життя за європейськими цивілізаційними стандартами, пропонуючи натомість «скрєпи» «руського міра».

Безумовно, візова лібералізація – це не просто можливість без віз їздити до Європи. Це, насамперед, чіткий і непохитний вектор подальшого розвитку України. Це свідчення того, що євроінтеграція вже стала невідворотною і неминучою. Більше того, це ще одна значна геополітична перемога України над путінським режимом. Адже ми бачили, скільки перешкод зводилося російськими лобістами на всіх етапах та рівнях ухвалення безвізу.

Але із прикрістю відзначу, за позитивне голосування Україна вже заплатила і, на жаль, продовжує сплачувати надзвичайно високу ціну. Це – Небесна сотня, герої якої поклали свої життя, аби сьогоднішня подія відбулась, українські оборонці, які щосекундно ризикують своїми життями, зупиняючи російсько-терористичну навалу.

Безвіз для нашої країни – не манна небесна, яка сиплеться з чиєїсь доброї волі, це – надзвичайно вистражданий тривалий поступ: Україна виконала всі, а це близько 200, критерії, які висував нам Європейський Союз.

Я, як представниця команди «Народного фронту», добре пам`ятаю, скільки надзусиль було докладено на цьому шляху. Найважче, звичайно, довелося першому Уряду Арсенія Яценюка, коли вкрай важливим було дати старт цьому складному механізму. Пригадую, скільки точилося дискусій, ламалося списів, але перед нами постала спільна мета.

Мені надзвичайно приємно, що нам вдалося знайти згоду та порозуміння саме в питанні стратегічного вибору України. Дуже б хотілося, аби дух єднання у визначальних питаннях для нашої країни завжди перемагав вузькокорпоративні інтереси та містечковий популізм.

Слава Україні!     

 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling