Думки

Коли час на вагу золота…

7 Лютого 2017 16:27
Ірина ЄФРЕМОВА

Сьогодні розпочала роботу чергова сесія Верховної Ради України. Очікувано, ми почали з хвилини мовчання за загиблими захисниками Авдіївки. Але головне завдання нас, парламентарів, не просто вшановувати героїв, а докласти всіх зусиль для припинення цієї кривавої війни.

Вже давно ми позбавлені жодних ілюзій стосовно підступного та жорстокого ворога, який прийшов на нашу землю. І якщо не зробимо все, що залежить від нас, для зміцнення обороноздатності, то стримувати агресора доведеться ще дуже довго.

Не можу знайти логічного пояснення, чому і досі не прийнято закон про спецконфіскацію?! чому ті, хто гучніш за всіх називають себе патріотами, постійно роблять усе для його блокування?! Цей закон ми мусили прийняти ще минулого року, тоді б не втратили стільки дорогоцінного часу і не зірвали б державне оборонне замовлення.

На цьому тижні ми маємо черговий шанс виправити це злочинне недбальство. Фракція «Народний фронт» вже вкотре закликає колег натиснути кнопку «за» і нарешті поставити захист життів українських вояків над власними меркантильними інтересами.

І це лише один із надважливих аспектів. А загалом ми зобов’язані ухвалити покрокову стратегію деокупації Донбасу та Криму. Це наші території, ми ніколи від них не відмовлялися і вони мають повернутися до України. Наша фракція вже запропонувала Президентові розробити відповідний алгоритм. І я маю сподівання, що Верховна Рада консолідується і підтримає такий план, який мусить стати у найближчій перспективі національним дороговказом.

Давайте бодай на певний час забудемо про тему виборів та увійдемо в історію як той склад Парламенту, який приніс Україні мир, а цього можна досягти лише злагодженою, суголосною, активною працею. І якщо ми не зробимо цього протягом 2017-ого, далі будь-які спроби та намагання не матимуть сенсу, адже ми самі знищимо ледь зміцнілу державність, яку, щоденно наражаючись на ризик, захищають наші бійці.

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling