Суспільство

Сили оборони прокоментували нічну ворожу атаку на територію України

атаки ворога, зсу

Країна-агресорка Росія, ймовірно, певний час готувалася до атаки дронами та ракетами по Україні, якої окупанти завдали вночі 30 серпня. Росіяни накопичували відповідні ресурси.

Про це у коментарі “24 Каналу” розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк.

Представниця ЗСУ зауважує, що окупанти мають ракети, але відчуває нестачу. Саме тому РФ потребує певного часу для накопичення і виготовлення зброї. Якщо раніше росіяни витримували паузу у 10-12 днів для ударів, то зараз їм потрібно більше часу. Втім, країна-агресорка може змінити тактику – наприклад, почекати певний період і здійснити нові атаки з іншою частотою.

“Ми бачимо за залишками збитих ракет, це свіжозроблені. Тобто виробництво вони не зупинили. Воно дещо уповільнене через нестачу деяких деталей і ймовірність якогось імпортозаміщення. Але виробництво триває і потроху вони поновлюють запас. Накопичивши певний арсенал, вони його і використали”, – сказала Гуменюк.

Також Росія поповнює запаси ударних безпілотників, наголошує вона. Протягом останнього часу була активність вантажних бортів з Тегерану до Москви. Ймовірно, перевозилися запчастини до БпЛА.

“Росія самотужки виробляти те, що є високотехнологічним. Наприклад “Шахеди”, не може. Їм треба запчастини. Зараз ми побачили передумови і маємо на виході ось цю атаку, яку вони довготривалий час готували”, – каже  Гуменюк.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling