Політика

Країни НАТО взяли на себе зобов’язання надати Україні більше систем ППО

19 Квітня 2024 18:39
ппо, нато
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг / Фото: AP

На засіданні Ради Україна-НАТО союзники по НАТО взяли на себе конкретні зобов’язання поставити Україні більше систем ППО.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками засідання.

Столтенберг не назвав точної кількості систем ППО, які можуть надати Україні, але запевнив, що, зокрема, Patriot доступні для передачі.

“НАТО визначило серед наявних можливостей системи, які можна надати Україні”, — сказав він і додав, що невдовзі очікує від партнерів по НАТО анонсів постачань.

За його словами, на додаток до Patriot є й інше озброєння, яке можуть надати члени Альянсу, в тому числі ПЗРК SAMP-T. Генсек НАТО додав, що багато країн-членів Альянсу, які не мають таких систем, пообіцяли надати фінансову підтримку для їх придбання для України.

Також Альянс працює з промисловістю над нарощуванням виробництва і модернізацією систем, щоб вони були готові до використання і відповідали своєму призначенню.

За словами Столтенберга, на зустрічі міністри також обговорили багато інших нагальних потреб, в тому числі боєприпаси калібру 155 міліметрів, засоби високоточних ударів і безпілотники.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling