Суспільство

В Україні хочуть змінити правила проведення мобілізації

мобілізація

Народні депутати України, з метою покращення показників мобілізації, планують комунальникам та власникам будинків надати право вручати повістки та збирати інформацію для ТЦК про військовозобов’язаних чоловіків.

Відповідний законопроект зареєстровано у парламенті.

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №9566, який дозволить мобілізувати працездатних чоловіків, які не готові воювати, для виконання робіт оборонного характеру, забезпечення функціонування економіки в умовах воєнного стану. Також, у законопроекті комунальникам та власникам будинків хочуть надати право вручати повістки військовозобов’язаним, збирати інформацію про військовозобов’язаних чоловіків, а також сприяти їхньому прибуттю у військкомат. Також людей, які з різних причин не можуть воювати, пропонують залучати до робіт з будівництва оборонних споруд.

На думку автора законопроекту, нардепа від партії “Слуга народу” Георгія Мазурашу, такі зміни сприятимуть зменшенню кількості ухиліянтів. І якщо законопроект буде прийнято, військкомати зможуть сконцентруватися на роботі з “мотивованими патріотами”.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling