Кримінал

Житель Ґданська, який ображав українців, потрапив до буцигарні

23 Серпня 2022 21:51

«Суд у Бидгощі заарештував мешканця Ґданська, який образив двох громадян України за національною ознакою, а також застосував насильство до одного з них та погрожував позбавити його життя», — повідомила Лідія Ковальська з прес-служби поліції Куявсько-Поморського воєводства.

Інцидент стався вранці в п’ятницю в магазині в центрі Бидгоща, передає Польське Радіо. Про випадок повідомили поліційний відділок.

«Коли поліціянти прибули на місце, з’ясувалося, що громадянин України став на захист краянки, на яку напав незнайомий агресивно налаштований клієнт. Зловмисника занепокоїло те, що жінка попросила у продавчині чек. Потім він проявив агресію до чоловіка, який захистив жінку, і напав на нього, вдаривши в голову держаком ножа. Він також словесно ображав обох покупців, висловлюючись на їх адресу образливі та нецензурні слова, наголошуючи на їхньому національному походженні», — підкреслила Ковальська.

Як додала поліціянтка, на цьому агресивний чоловік не зупинився і погрожував потерпілому вбивством, направивши на нього ножа, він також вдарив жінку кулаком по обличчю. Потім нападник вирвав мобільний телефон, який тримала жінка, кинув на підлогу і розбив його. Після інциденту зловмисник вийшов з магазину та пішов геть.

Поліціянти викликали постраждалому швидку, яка доставила його до лікарні.

Згодом правоохоронці знайшли 44-річного жителя Ґданська, який приїхав до друзів у Бидгощ і в суботу вранці його затримали вдома у його друга.

Зібрані докази дозволили висунути громадянину з Ґданська звинувачення у застосуванні насильства до громадян України за національною ознакою, а також у злочинних погрозах, пошкодженні майна та посяганні на тілесну недоторканність.

Суд вирішив заарештувати 44-річного чоловіка на три місяці. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling