Думки

ПІД ЧАС 94 км ХРЕСНОЇ ХОДИ ДОВКОЛА ХАРКОВА У НЕБІ З'ЯВИВСЯ ХРЕСТ

23 Травня 2014 12:03
Леонід ЛОГВИНЕНКО

Це вже була третя хресна хода (а, може, їзда) довкола Харкова.

Коли місту загрожує небезпека, його обходять хресною ходою – моляться з чотирьох сторін, аби ворог не здолав його.

Почалася ця хресна хода від храму Івана Богослова в Харкові. Взяли ікони Богородиці, Спасителя, Миколи Чудотворяця та інші образи.

А ще мощі мученика Олександра, якого закатували в Харкові НКВДисти. Він і є захисником нашого міста.

Спочатку молилися на західній дорозі, що веде з Києва, далі – на південній трасі, тобто дніпропетровсько-зміївському напрямку, опісля на ростовській трасі, що веде на Донбас, тобто молилися на схід.

А коли почали молитися на Бєлгородському шосе, то на небі побачили хрест.

Цей Хрест потім їхав за нами і попрощався над сосновим лісом, де молитва творилася під божевільний спів солов'їв та у запасі білої акації. Закінчилася хресна хода на Київській трасі, звідки вона й почалася.

Молитва творилася безперервно: в авто, автобусах під час їзди. Отож її та Божу Силу поставлено на чатах на харківських шляхах.

Це вже третя хресна хода, яку профінансували самі люди. Якщо першого разу їхало довкола міста один автобус і два легковики, то сьогодні вже два автобуси не вмістили всіх бажаючих, а ще у колоні було більше 20 авто. Тобто в хресній ході взяли участь більше 200 харків'ян різних конфесій. Утім молитва на цьому не закінчився. Якщо хтось має час, то з 12 ночі до часу будемо молитися за те, щоб Господь привів до покаяння тих, хто творить і фінансує зло в Україні – Володимира і Віктора. І тих, хто з їхнього наказу творить це зло.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling