Суспільство

Тепер офіційно: "Євробачення-2023" відбудеться у Великій Британії від імені України

25 Липня 2022 15:28

Європейська мовна спілка та ВВС домовилися, що міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2023" відбудеться у Великій Британії від імені української телерадіокомпанії "Суспільне".

"Після рішення, що, на жаль, подію наступного року неможливо буде провести в Україні з міркувань безпеки, ЄМС розглянула низку варіантів з мовником-переможцем. У результаті обговорень ЄМС запросила британський суспільний мовник ВВС, учасник від якого посів друге місце на конкурсі 2022 року, виступити організатором 67-го пісенного конкурсу "Євробачення", – йдеться у повідомленні прес служби "Суспільного".

Зазначається, що представники "Суспільного" співпрацюватимуть із ВВС, щоб розробити та впровадити українські елементи у шоу наступного року, а Україна як країна-переможниця пісенного конкурсу "Євробачення-2022" також автоматично потрапить у фінал майбутнього конкурсу.

Згідно з повідомленням, місто проведення конкурсу у 2023 році буде обрано найближчими місяцями в результаті конкурсної процедури, яка розпочнеться цього тижня, а дати проведення "Євробачення-2023" будуть оголошені згодом.

У свою чергу прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон написав у мікроблозі Twitter, що у розмові з президентом України Володимиром Зеленським погодився з тим, що де б не відбувалося "Євробачення-2023", воно має прославляти країну і народ України.

"Оскільки тепер ми є стороною, яка приймає, Велика Британія виконає цю обіцянку напряму і влаштує фантастичний конкурс від імені наших українських друзів", – написав він.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling