Політика

Росія шукає нові приводи та виправдання: у розвідці відповіли на рішення РФ визнати "Азов" терористичною організацією

3 Серпня 2022 15:52

Ухвалюючи рішення про визнання "Азова" нібито терористичною організацією, Верховний суд Росії не зрозумів, що йдеться про структурний підрозділ Національної гвардії, заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Щодо визнання верховним судом РФ "Aзову" так званою терористичною організацією… ініціатори законів (судового розгляду)… навіть не розуміли, що йдеться про окремий загін спецпризначення державної структури, а не про неформальну парамілітарну групу", – зазначило ГУР Міноборони.

ГУР офіційно повідомило, що "Азов" не окремий "полк", а структурний підрозділ у складі 12 бригади оперативного призначення Національної гвардії України – "військового формування в підпорядкуванні Міністерства внутрішніх справ, що створене і на законних підставах функціонує у державі і сьогодні продовжує виконувати бойові завдання із захисту України".


Як раніше повідомлялося, Верховний суд Росії задовольнив позов генеральної прокуратури РФ про визнання українського полку "Азов" "терористичною організацією" та заборону її діяльності в РФ.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling