Думки

Британська молодь – No Brexit!

25 Червня 2016 12:58
Ірина ЄФРЕМОВА

Демократичний світ і досі не оговтався від результатів референдуму у Великій Британії. Утім, прогресивна частина британського громадянського суспільства вчасно зрозуміла можливі негативні, ба навіть багато в чому згубні наслідки такого плебісциту.

Вже на ранок суботи під петицією Урядові Сполученого королівства зібрано понад 800 тис. підписів з вимогою проведення повторного референдуму з питання «Брексіту». І це за умов, що для розгляду звернення Урядом необхідні лише 10 тис. підписантів, а для того, аби Парламент почав працювати над петицією – 100 тис.

Що цікаво – більшість із підписантів – це молодь. Позаяк, молоді британці, які з молоком матері всотали принципи європейської демократії та свобод, як ніхто зрозуміли, на що може обернутися така потенційна «унезалежненість» їхньої країни. Вони відчули, що такий поступ може призвести в найгіршому випадку до самоізоляції, ситуації, де вони з центру прогресивних європейських та світових процесів опиняться на запорошеному цивілізаційному узбіччі.

Природньо, що британська молодь не в захваті від такої перспективи, яку б частиу об`єднаного королівства вона  не представляла: чи то Вельс, чи то Шотландію та Північну Ірландію, чи, власне, Англію. Вони рішуче почали брати долю своєї країни до своїх рук. І ми з вами стаємо свідками, коли саме молоді люди – європейці за своєю свідомістю та світоспрйняттям демонструють надзвичайно високий рівень самовідповідальності.

Пишаюся ними і нашою українською молоддю, яка так само позиціонує  себе частиною єдиного європейського соціуму.

Підтримаємо британців у їх шляхетних намірах захистити європейську єдність, адже нас – українців це стосується безпосередньо.

Упевнена, саме своєю підтримкою ми наближаємо неминучість того часу, коли разом із британцями та з іншими представникамии великої єдиної європейської родини в стінах європейського Парламенту ми будемо приймати вікопомні рішення для гідного розвитку наших країн.

Слава британській європейській молоді!

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling