Політика

В Іспанії проходять дострокові вибори до парламенту

Іспанія

В Іспанії в неділю, 23 липня, проходять дострокові парламентські вибори, результати яких, мабуть, призведуть до значного руху вправо в уряді. Виборці мають можливість обрати 350 членів Конгресу депутатів (нижня палата) та 208 сенаторів (верхня палата), пише DW.

Згідно з опитуваннями, соціалістичному прем’єр-міністру Іспанії Педро Санчесу, який править Іспанією з 2019 року, доведеться попрощатися з кріслом глави уряду – його Іспанська соціалістична робітнича партія (ІСРП) може розраховувати лише на 98 – 115 місць у нижній палаті.

Перемогу пророкують консервативній Народній партії Альберто Фейхоо. Вона може отримати 131 – 151 місце. Цього недостатньо для одноосібного правління, але Народна партія може сформувати коаліцію з вкрай правою партією “Вокс”, що набирає популярності, і в результаті отримати абсолютну більшість.

У ході передвиборчої кампанії кандидати “Вокс” обіцяли видворяти з Іспанії нелегальних мігрантів, скасувати права трансгендерів, закони про захист тварин та абортів і згорнути вжиті урядом Санчеса заходи щодо захисту клімату.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling