Суспільство

Проросійський натовп зірвав концерт “Ляписа Трубецького” у Чорногорії

музика

У Чорногорії скасовано концерти білоруського гурту “Ляпис Трубецькой” на підтримку України, які мали відбутися у містах Будва та Котор 14 та 15 лютого відповідно. Про це повідомляється в офіційних облікових записах колективу в соціальних мережах.

Причиною скасування названо “безпрецедентний політичний тиск на концертні майданчики, пов’язаний із громадянською позицією гурту. Усі майданчики, один за одним, відмовилися проводити концерт”.

У чому саме полягає “політичний тиск” у заяві групи не уточнюється. Однак чорногорське видання CDM повідомило, що за кілька годин до виступу в Будві перед клубом зібрався натовп людей, який скандував “Серби та росіяни – брати навіки”.

На те, що сталося, відреагувало українське посольство в Чорногорії. “Будь-який тиск на власників клубу, де мав відбутися виступ, і на українських гостей, а також публічний прояв агресії та розпалювання ненависті абсолютно неприпустимі і мають бути категорично засуджені. Акція, що відбулася увечері 14 лютого перед будівлею клубу, може бути розцінена як пряма загроза українським гостям Будви. Закликаємо владу Чорногорії оперативно відреагувати на цей інцидент і зробити все для забезпечення безпеки українців, які проживають у Чорногорії”.

Раніше концерт гурту “Ляпіс Трубецькой” також було скасовано у столиці Сербії Белграді. За даними ЗМІ, це могло бути пов’язане із невдоволенням представників націоналістичного руху “Двері српске”. “Фронтмен “Ляпіса” Сергій Міхалок відомий як ворог Росії та прихильник київського майдану. Він написав пісню “Воїни світу”, яка стала гімном державного перевороту в Україні у 2014 році”, – йшлося у повідомленні руху.

Концерти, що не відбулися в Чорногорії та Сербії, – частина європейського турне гурту “Ляпис Трубецькой” на підтримку України. Низка учасників колективу, включаючи його лідера, Сергія Міхалка, останні роки проживають у Києві. На батьківщині, в Білорусії, їх переслідують за підтримку протестів проти влади Олександра Лукашенка, а в Росії група перебуває під забороною через публічну критику політики Володимира Путіна та розв’язану ним війну.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling