Політика

ФСБ оголосила про другого учасника вбивства Дар'ї Дугіної

29 Серпня 2022 10:38

ФСБ оголосила, що встановила ще одного учасника вбивства російської журналістки та політолога Дар'ї Дугіної. У спецслужбі стверджують, що це українець Богдан Циганенко, який допомагав українці Наталі Вовк зібрати вибуховий пристрій та дав жінці підроблені документи. ФСБ раніше назвала Вовк виконавицею вбивства.

"Вбивство Дугіної разом із Вовком готував у Москві ще один член української диверсійно-терористичної групи, громадянин України Циганенко Богдан Петрович, 1978 р.н., який прибув до Росії транзитом через Естонію 30 липня 2022 року та залишив територію Росії за день до скоєння підриву Дугіною", – повідомив у понеділок Центр громадських зв'язків ФСБ.

У спецслужбі стверджують, що Циганенко "забезпечив Вовк підробленими автомобільними номерами та документами на ім'я реальної громадянки Республіки Казахстан Юлії Зайко, а також спільно з Вовком здійснив складання саморобного вибухового пристрою в орендованому гаражі на південному заході Москви".

У ФСБ також повідомили, що за результатами вивчення камер відеоспостереження "документально підтверджено, що виконавиця злочину громадянка України Вовк Наталія Павлівна, 1979 р.н., особисто здійснювала спостереження за Дугіною на автостоянці для гостей фестивалю "Традиція".

"Переконавшись, що Дугіна виїхала з фестивалю, Вовк проїхала за нею на автомашині "Mini Cooper" і привела в дію саморобний вибуховий пристрій", – заявили у ФСБ.

ФСБ оголосила про розкриття вбивства Дар'ї Дугіної за дві доби після того, як її автомобіль підірвали на Можайському шосе в Підмосков'ї. У спецслужбі заявили, що виконавиця вбивства, дистанційно підірвавши машину Дугіної, разом із дочкою поїхала через Псков до Естонії.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling