Політика

У МЗС Німеччини заявили, що Україна отримає 50 мільярдів євро від ЄС

німеччина, україна, фінансова допомога

Уряд Німеччини очікує, що Європейський Союз ухвалить свій наступний пакет підтримки України на 50 мільярдів в будь-якому випадку, навіть якщо Угорщина продовжить блокувати одностайне рішення.

Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН Крістіан Вагнер, передає Bloomberg.

“ЄС продовжить свою підтримку України в будь-якому випадку. 26 країн ЄС, звичайно, також зможуть діяти. Але я не хочу зараз спекулювати на тому, як саме може бути організована така підтримка. Це також потребує подальших консультацій у Брюсселі”, — сказав Вагнер.

Як пише видання, потенційний запасний варіант полягає в тому, щоб країни-члени спрямовували гроші Києву поза бюджетним процесом ЄС. Такий шлях передбачатиме національні гарантії від держав-членів для залучення фінансування на ринках, якщо Угорщина продовжить блокувати рішення щодо надання додаткового фінансування Україні.

Речник німецького МЗС також додав, що ФРН надасть військову підтримку Україні на суму 8 мільярдів євро у 2024 році та продовжить “енергійну кампанію” за ухвалення більшого пакета допомоги ЄС.

Угорський прем’єр наклав вето на рішення щодо довгострокової програми бюджетної допомоги Україні обсягом 50 мільярдів євро від ЄС.


Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling