Політика

Болгарський парламент схвалив передачу Україні радянських БТР

Болгарія, зброя

Болгарський парламент після тривалих й запеклих дебатів схвалив передачу Україні бронетранспортерів зі складів Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляють агенція БГНЕС та “Болгарське національне телебачення“.

Рішення про додаткову військову допомогу Україні підтримали 142 народних обранців, проти виступили — 52.

Під час засідання Івайло Мірчев з ліберальної коаліції “Ми продовжуємо зміни” та “Демократична Болгарія” наголосив, що Україні пропонується передати стару бронетехніку за складів МВС, а не армії. Він також зазначив, що, за експертними висновками Міноборони та МВС, ці БТР непотрібні Болгарії.

Мірчев пояснив, що натомість ці бронетранспортери необхідні Україні, яка бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу Болгарії.

Водночас Костадин Костадинов, голова націонал-консервативної партії “Відродження”, все одно назвав рішення про передачу техніки “ганебним” і загрозливим для самої Болгарії.

“Це знижує наш і так мізерний оборонний потенціал. Ми кажемо, що у нас немає потенціалу, і кажемо “давай, Вовче, з’їж мене”, — заявив він.

Георгій Свіленський з Болгарської соціалістичної партії запитав аналіз того, яку техніку збирається передати Болгарія і як це вплине на обороноздатність країни.

“Ви колись ухвалили рішення надати Україні військову, технічну, медичну тощо допомогу, а тепер що — де ваш список? З цим рішенням ми можемо відправляти в Україну техніку з Військово-історичного музею”, — виступив з іронічною заявою Свіленський.

Зрештою, болгарські депутати схвалили передачу БТР.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling