Суспільство

ООН повідомила про загибель 9083 мирних жителів у війні в Україні

війна, оон

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року загинули 9083 мирні жителі України, ще 15 779 цивільних осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це йдеться у червневій доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Найбільша кількість жертв серед мирного населення станом на 18 червня 2023 року, як уточнюють автори доповіді, зафіксована у Донецькій та Луганській областях.

На території цих регіонів, які перебувають під контролем України, загинули 4105 осіб, 5861 зазнали поранень. На окупованій російськими військами частині цих областей загинули 718 мирних жителів та ще 2521 поранено.

Більшість мирних жителів постраждала під час застосування зброї вибухової дії з широким радіусом враження. В ООН пояснюють, що реальні цифри постраждалих можуть бути набагато більшими. Крім того, у доповідь не потрапили жителі російських регіонів, про поранення та загибель яких повідомляла місцева влада.

У лютому голова Департаменту війни Офісу генпрокурора України Юрій Білоусов в інтерв’ю The Independent заявив, що під час бойових дій могли загинути до 100 тисяч мирних жителів України.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling