Кримінал

Окупанти зруйнували фабрику ялинкових прикрас під Куп’янськом

куп'янськ

Поблизу Куп’янська протягом 20 років виготовляли ялинкові прикраси на місцевій фабриці. Діти з Харкова та інших регіонів напередодні свят щороку приїжджали подивитися, як створюють новорічні прикраси. Наразі від фабрики залишилися руїни — наприкінці вересня окупанти розбомбили “казкове підприємство”.

Фабрику закрили 24 лютого, розповіла Суспільне Харків дружина директора підприємства Тетяна Коваленко.

“Були розбиті усі дороги, логістики не було, ми не могли навіть з нашого селища доїхати до Куп’янська. Думали, що от-от закінчиться війна та усе буде добре”, — згадує Тетяна.

Коваленко пояснює, що про перевезення обладнання та матеріалів з підприємства не було й мови: “Та й не знали куди, бо розбомбили мости, і проїхати було неможливо”.

Тетяна каже, що часто згадує роботу на фабриці: “Плачу кожен день за цією роботою, за усім. Скільки дітей до нас приїжджали, скільки ми радості та краси робили”.

“У нас було дуже красиво, дітям подобалося. Ми так довго йшли до цього, будували бізнес, а у літньому віці лишилися без роботи”, — каже Тетяна Коваленко.

Працівники фабрики теж стали безробітними — виїхали з міста або живуть у складних умовах, каже Тетяна.

Вона розповідає, що бізнес з чоловіком розвивали самотужки, підтримки від уряду ніколи не отримували. Відновити ж фабрику планують з часом, але на це потрібні кошти.

“Збитки дуже великі, тому що залишалося багато готових матеріалів, недороблених іграшок, обладнання”, — розповіла Коваленко.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling