Суспільство

В "АТБ" спростовують продаж розкраденої у Запоріжжі гумдопомоги

31 Серпня 2022 18:50

Корпорація "АТБ" заявила, що інформація стосовно реалізації розкраденої на Запоріжжі гуманітарної продукції через магазини мережі не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Інформація, яка поширюється з боку одного з агентів НАБУ, стосовно реалізації розкраденої у Запоріжжі гуманітарної продукції через магазини "АТБ" не відповідає дійсності", – йдеться у заяві.

В "АТБ" стверджують, що не мали і не мають жодних підписаних угод щодо постачання на реалізацію продуктів харчування та товарів першої необхідності гуманітарного спрямування від сторонніх постачальників через магазини торговельної мережі у регіоні.

"Корпорація "АТБ" неодноразово повідомляла громадськість про запуск додаткових імпортних поставок продуктів харчування та товарів першої необхідності з Польщі, країн Балтії, Туреччини, Чехії, Італії тощо. Ці товари, як і решту імпорту, компанія самостійно закуповує у західних партнерів-виробників та поставляє напряму до магазинів", – йдеться у заяві.

При цьому наголошується, що за останні місяці компанія отримала багато запитів з боку правоохоронних органів у межах кримінальних проваджень щодо ймовірної реалізації гуманітарної продукції. Контролюючими органами неодноразово проводилися відповідні перевірки у магазинах торговельної мережі "АТБ" щодо цих підозр, і "жодного факту реалізації гуманітарної продукції виявлено не було", заявили у корпорації.

Водночас у заяві компанії додали, що засуджують будь-які дії посадових осіб щодо привласнення та нецільового використання гуманітарної допомоги.


30 серпня Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро України проводила низку обшуків у Запоріжжі у зв'язку з розслідуванням факту імовірного привласнення гуманітарної допомоги, наданої Запорізькій області від початку широкомасштабного вторгнення рф. Обшуки проходили, зокрема, у міськраді, обласній військовій обладміністрації, складських приміщеннях.

Згодом Євген Шевченко, відомий як "агент НАБУ", у Фейсбуці написав, що гуманітарну допомогу, яка надходила в місто й область, нібито реалізували через торгівельні мережі "АТБ" і "Сільпо".


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling