Соцмережі про загибель Дарії Дугіної

Загибель Дарії Дугіної стала однією з найобговорюваніших тем у російському сегменті соцмереж. Прокремлівські журналісти та громадські діячі закликають до розслідування (зокрема, міжнародного) та називають смерть журналістки та політолога Дугіної “сакральною жертвою”.

“Хтось скаже, що серпнева сакральна Жертва на Можайському шосе хаотизує процес; хтось буде переконаний що, навпаки, мобілізує і за допомогою цього нейтралізує ризики наступного тривожного Майбутнього”, – пише лояльний до Кремля канал “Незигар”.

На цей пост звернула увагу опозиційний публіцист Юлія Латиніна.

“Я не знаю, хто скоїв вбивство дочки Олександра Дугіна, – маргінального, але помітного фашиста, який їздив без охорони. Але я вважаю, що за ним буде Великий Терор, як після замаху Фанні Каплан на Леніна чи вбивства Кірова”, – написала вона.

"…мало сумнівів у тому, що цей вибух буде використаний для легітимації нової хвилі терору, у тому числі щодо родичів тих, хто Путіну неугодний. Нічний вибух підводить під це прекрасну "теоретичну базу", та сам же Дугін її і підведе", – написаву себе у Facebook соратник Олексія Навального Леонід Волков.

Про можливу ідеологічну чистку також висловилася глава RT Маргарита Сімоньян. Вона написала в Twitter про смерть Дар'ї Дугіної, супроводивши триразовим емоційним закликом завдати ударів по “центрам прийняття рішень”.

“Всі, хто зараз тішиться смертю Даші, вдається до сарказму та тролінгу, всі ці мундепи, блогерки та активісти мають бути заарештовані. Час виносити сміття”, – написала Симоньян.

Представник МЗС Росії Марія Захарова у своєму телеграм-каналі також сказала, що чекає на результати розслідування вбивства.

“Якщо підтвердиться український слід, – а таку версію озвучив голова ДНР Денис Пушилін, і вона має бути перевірена компетентними органами, – то мову треба вести про політику державного тероризму, що реалізується київським режимом”, – написала Захарова.

Голова ЛДПР Леонід Слуцький назвав розкриття злочину "справою честі".

"Варварське вбивство Дарії Платонової (псевдонім Дарії Дугіної) – це, насправді, терористична атака на ідеологію та скрєпи Російського миру", – написавСлуцький.

Багато проукраїнських коментаторів звернули увагу на те, що Дарія Дугіна неодноразово висловлювалася за продовження та посилення війни з Україною.

Так, колишній депутат Ілля Пономарьов розмістив у Twitter недавній виступ Дар'ї Дугіної на Першому каналі. У ньому вона закликала у кожному окупованому місті України створювати трибунали, “які розслідуватимуть злочини нелюдів”.