Політика

Литва схвалила трирічний план військової допомоги Україні

допомога, Литва, україна

Рада національної оборони Литви 24 липня обговорила й принципово схвалила трирічний план військової допомоги Україні.

Про це йдеться у пресрелізі, який опубліковано на сайті Міноборони Литви.

Зазначається, що план підтримки Збройних сил України на період 2024-2026 років, який був затверджений Радою нацбезпеки Литви, складе близько 200 мільйонів євро. 

Головними напрямками підтримки України є закупівля летальних і нелетальних засобів, військова підготовка та тренування, фінансові внески у фонди підтримки, ремонт військової техніки в Литві та навчання особового складу.

За словами міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, очікується, що фінансування плану забезпечать кошти Європейського фонду миру.

“Це дозволить не гальмувати розвиток національних спроможностей і спрямувати ці кошти на подальшу підтримку Збройних сил України”, – додав очільник Міноборони Литви.

Підтримка, яку надає Міноборони Литви українській армії, незабаром сягне пів мільярда євро: від зброї та техніки до навчання, лікування та реабілітації бійців.

Також було схвалено оновлення Концепції збройної оборони Литви, яке було зумовлене безпековою ситуацією в регіоні, оновленими планами регіональної оборони НАТО та необхідністю переходу на наступний рівень якості армії. 

Оновлена ​​концепція фокусує та визначає пріоритети чинних військових загроз та інтересів національної безпеки.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling