Політика

Лукашенко привіз Путіну чергову карту із планом нападу на Білорусь

лукашенко

Олександр Лукашенко прибув до Росії на переговори із президентом Володимиром Путіним. Незабаром після їхнього початку було оголошено, що тривалість зустрічі вирішено збільшити – замість запланованих кількох годин переговори триватимуть два дні.

Російські та білоруські телеканали продемонстрували кадри початку зустрічі, на яких білоруський диктатор повідомив Путіну, що привіз карту, на якій, за його словами, зображено перекидання польських військ до кордонів Союзної держави.

«Вони почали підключати Польщу та активно підключають найманців. Я спеціально привіз вам карту про перекидання збройних сил Польщі до кордонів Союзної держави, про що ми говорили. Ми бачимо, готується ґрунт», – розповів Лукашенко Путіну.

Попередня карта, привезена Лукашенком на зустріч із Путіним на початку повномасштабного російського вторгнення у 2022 році з його коментарем “Я вам зараз покажу, звідки не Білорусь готувався напад”, стала джерелом незліченної безлічі карикатур та мемів у соціальних мережах.

Ряд спостерігачів висловлюють побоювання, що у Кремлі можуть виношувати плани щодо проведення провокації «під чужим прапором» щодо Польщі чи балтійських країн з метою масштабування конфлікту та втягування до нього європейських держав.

Білоруський диктатор також заявив Путіну, що розподіл України неприйнятний.

«Передача земель Польщі є неприйнятною. І, якщо потрібно буде західному населенню України, ми, звісно, їх підтримуватимемо. Я прошу, щоб ви обговорили та продумали це питання», – сказав він.

На відміну від керівництва Росії, жодна політична сила в Польщі не висловлювала жодних намірів щодо «розчленування України» чи будь-яких претензій на її територію.

На початку липня Польща перекинула на кордон із Білоруссю щонайменше 1000 військових та майже 200 одиниць військової техніки на випадок дестабілізації біля кордонів країни. Польсько-білоруський кордон патрулюють 5000 польських прикордонників та 2000 військових.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling