Політика

ISW: Російські солдати перетворюються на гарматне м’ясо

ISW

Системні збої у формуванні російських військ продовжують негативно позначатися на рівні підготовки особового складу та завдають шкоди оперативним можливостям Росії в Україні, пишуть у черговому зведенні експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

У вівторок російські “військори” повідомили, що нещодавно мобілізованих військовослужбовців, які пройшли підготовку як артилеристів і танкістів, направили до піхотних дивізій без формальної підготовки.

Хоча подібна практика не є чимось незвичайним, дії російських військових у цьому випадку є проблемою, пишуть експерти.

Російські збройні сили приділяли надто мало часу підготовці військовослужбовців для використання в родах військ, в яких вони раніше служили, перш ніж відправити їх на передову. Вони також не мали часу на навчання додатковим спеціальностям.

Перекидання погано навчених артилеристів у піхотні підрозділи без належної підготовки робить їх гарматним м’ясом, а деградація кадрового потенціалу російських військ, ймовірно, ще більше посилить критику на адресу військового командування, робить висновок ISW.

Аналітики Інституту вивчення війни також вважають, що керівник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин намагається перекласти на Міністерство оборони відповідальність за провали в Бахмуті.

Аналітики інституту пишуть, що Євген Пригожин спробував виправдати відсутність прогресу ПВК “Вагнер” у Бахмуті, чим підтвердив попередні оцінки ISW про те, що російські сили у Бахмуті досягли кульмінації.

Експерти зазначають, що в інтерв’ю одному із російських пропагандистських медіа 31 грудня Пригожин заявив, що “вагнерівці” не можуть прорвати українську оборону в Бахмуті. Він розповів, що наступальні операції є дуже виснажливими, оскільки кожен будинок у місті є “фортецею”. Пригожин розповів, що українці мають у Бахмуті оборонні лінії через кожні 10 метрів, а тому російські війська мають зачищати будинок за будинком.

“Це значний поворот для Пригожина і вперше, коли він представив ПВК “Вагнер” у Бахмуті як таку, що фактично не досягла успіху. У жовтні Пригожин заявляв, що “вагнерівці”, які діють в районі Бахмута, просуваються за день на 100-200 метрів. ПВК “Вагнер” проводила інформаційні операції, стверджуючи, що вона досягла успіхів у Бахмуті окремо від російських збройних сил”, – йдеться у звіті ISW.

Аналітики вважають, що Пригожин, ймовірно, створює інформаційні умови для того, щоб перекласти відповідальність за невдачі “вагнерівців” у Бахмуті на Міністерство оборони Росії чи російську оборонну промисловість.

“Найманці з “Вагнера” заявили Пригожину, що вони не змогли прорвати українські позиції в Бахмуті через недостатню кількість бронетехніки, боєприпасів та 100-мм снарядів. Ця заява має на меті зняти особисту відповідальність із ПВК “Вагнер” та Пригожина, приписуючи їхню нездатність” захопити Бахмут ширшим проблемам розподілу російських ресурсів”, – зазначили в інституті.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling