Політика

ISW: Путін працює на підрив легітимності Зеленського

ISW
Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном у Великому народному залі в Пекіні, 16 травня 2024 року / Фото Reuters

Президент Росії Володимир Путін зробив спробу розширити відому російську ІПСО, спрямовану на прямий підрив легітимності президента України Володимира Зеленського на посаді глави держави. На це звернули увагу аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW).

Під час пресконференції в Харбіні 17 травня Путін заявив, що нинішня українська влада “бере свій початок” у державному перевороті, здійсненому за сприяння Заходу. Водночас він посилався на кремлівську інформаційно-психологічну операцію, в якій стверджувалося, що “Євромайдан 2014 року, організований і фінансований ззовні, був переворотом проти проросійського президента України Віктора Януковича, унаслідок якого в Україні прийшов до влади прозахідний уряд”.

Путін також заявив, що політична і правова системи України мають визначити, чи буде Зеленський, як і раніше, вважатися легітимним президентом України, коли його перший термін технічно закінчиться 20 травня.

Як вказує ISW, Україна провела б президентські вибори 31 березня і почала б новий президентський термін 20 травня, якби Росія незаконно не вторглася в Україну.

“Конституція України дозволяє відкладати вибори і дозволяє чинному президенту продовжувати виконувати свої обов’язки після встановленого закінчення його терміну в умовах воєнного стану, і рішення Зеленського не проводити вибори в умовах оборонної війни, яка триває в Україні, повністю відповідає українській Конституції”, – наголошується в щоденній доповіді Інституту.

Українські офіційні особи неодноразово попереджали, що Кремль наразі проводить низку інформаційних операцій, спрямованих на підрив легітимності Зеленського.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling