Лонгріди

Експерти мають сумніви щодо стабільної роботи Twitter після масових звільнень у компанії

18 Листопада 2022 16:11
Twitter, Ілон Маск

Адміністрація Twitter оголосила співробітникам, що всі офіси компанії тимчасово закриваються: вже видані робочі перепустки не працюватимуть, а видача нових призупинена.

За деякими повідомленнями, охорона почала випроваджувати з офісів співробітників, які засиділися на робочому місці, вже ввечері в четвер.

Причина такого раптового рішення не пояснюється. У повідомленні, розісланому працівникам компанії від імені керівництва, обіцяно лише, що офіси запрацюють знову у понеділок, 21 листопада.

В останні дні сотні співробітників Twitter написали заяву про звільнення, після того, як новий власник соцмережі Ілон Маск прямим текстом порадив піти всім, хто не готовий працювати буквально на знос – або, як сформулював сам бізнесмен, не згоден на “подовжений робочий день високої інтенсивності”.

Все в тому ж повідомленні від нового керівництва компанії працівників наполегливо просять “утриматися від обговорення конфіденційної інформації у соцмережах, з журналістами та на будь-яких інших платформах”.

Сам Маск обмежився тим, що запостив твіт із сумнівним жартом: “Як сколотити невеликий статок на соціальній мережі? Для початку заробіть більший статок”.

Як повідомляла Washington Post, минулого тижня Маск фактично оголосив співробітникам Twitter ультиматум: погодитися на регулярні високоінтенсивні переробки – або звільнитися. Причому остаточно визначитись із вибором потрібно було вже до четверга, 17 листопада.

Тим, хто не схоче залишатися на таких умовах, новий власник соцмережі пообіцяв виплатити вихідну допомогу у розмірі трьох місячних зарплат.

На початку місяця керівництво компанії оголосило про прийдешні скорочення приблизно половини співробітників.

Схоже, що раптове закриття офісів пов’язане з тим, що значна частина колективу – люди, яких не влаштували нові умови роботи, – написали заяви про звільнення.

Як повідомляє Reuters з посиланням на власне джерело в керівництві Twitter, у четвер у внутрішньокорпоративному чаті компанії про намір піти оголосили щонайменше 500 людей, які написали прощальні повідомлення.

“Серед співробітників, що залишають компанію, чимало людей, відповідальних за виправлення помилок і запобігання перебоям в обслуговуванні, що ставить стійкість цієї платформи під питання”, – пише агентство.

За даними веб-сайту Downdetector, який відстежує збої в роботі веб-сайтів і програм, у четвер увечері кількість повідомлень про збої в роботі Twitter підскочила приблизно в сім разів.

Один з колишніх співробітників компанії, який поговорив з ВВС на умовах анонімності, заявив: “Думаю, до кінця дня, коли пил трохи вляжеться, [у компанії] залишиться не більше 2000 осіб”.

За словами цієї людини, контракти всіх співробітників у підрозділі компанії, де він працював, було розірвано в односторонньому порядку.

“Начальник нашого відділу був звільнений, – розповів він. – І начальник нашого начальника теж. Останній перебував у прямому підпорядкуванні в одного з вищих менеджерів компанії, якому про звільнення оголосили в перший же день [після приходу Маска]. Тобто був цілий ланцюжок управління – від якого тепер нічого не залишилося.

До покупки Маском в компанії Twitter працювало близько 7500 співробітників – не рахуючи кількох тисяч контрактників, переважна більшість з яких також потрапили під скорочення.

Ще один співробітник розповів, що вирішив звільнитися, незважаючи на те, що в цілому був готовий працювати понаднормово (і ще до останнього оголошення працював по 60-70 годин на тиждень) – просто тому, що “не хоче працювати на людину, яка регулярно надсилає імейли з погрозами і наполягає, що працювати в компанії мають лише виняткові люди”.

Ілон Маск, який на сьогоднішній день очолює список найбагатших людей світу, обійняв посаду виконавчого директора Twitter у жовтні, викупивши компанію за 44 млрд доларів.

На питання, чи зможе Twitter продовжувати нормальну роботу після такого масової втечі співробітників, Маск твітнув: “Кращі люди залишаються [у компанії], тож я з цього приводу особливо не переживаю”.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling