Політика

Байден накладе вето на законопроєкт про допомогу Ізраїлю без України

байден, сша
Президент США Джо Байден / Фото Associated Press

Президент США Джо Байден застосує вето до законопроєкту про допомогу Ізраїлю, оскільки вважає його неповним. Адміністрація Байдена хоче включити допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування безпеки кордонів у загальний пакет заходів підтримки.

Про це повідомляє Reuters.

«Адміністрація настійно закликає обидві палати Конгресу відхилити цей політичний виверт і натомість швидко відправити двопартійний закон про надзвичайні додаткові асигнування національної безпеки на стіл президента», — ідеться в заяві.

Протягом кількох місяців адміністрація Байдена разом із демократами та республіканцями Сенату працювала над законопроєктом, який об’єднує реформування імміграційної системи, фінансування прикордонної безпеки, а також надання коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та партнерам в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Білий дім висловив рішучу протидію «цьому виверту», стверджуючи, що він не забезпечує безпеку кордону, не допомагає Україні захиститися від агресії Путіна, не підтримує безпеку американських синагог і мечетей, а також відмовляє в гуманітарній допомозі палестинським цивільним особам, які переважно складаються з жінок і дітей.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling